A ballagási ajándék megválasztása sokszor nem egyszerű feladat

A tanulmányok egy-egy szakaszának lezárása mindig hatalmas mérföldkő, ezért aztán szeretnénk ezekről a pillanatokról méltó módon megemlékezni. Persze eltérően kell gondolkoznunk, amikor óvodai, vagy épp középiskolai végzősnek választunk szuvenírt, ám bármilyen korú is az ünnepelt, a legfontosabb, hogy a meglepetés szívhez szóló legyen.

Ugyanakkor a ballagási ajándék nem feltétlen attól lesz igazán kiemelkedő, ha vagyonokat áldozunk rá. Ennél jóval kardinálisabb az egyediség és hogy valamilyen úton-módon személyre szabott legyen, amit végül választunk. Emiatt aztán a pénz – noha igen elterjedt megoldásnak számít – nem igazán szerencsés ötlet. Tudniillik pár hónap, vagy maximum egy-két év elteltével az ünnepelt már arra sem fog emlékezni, mire költötte, így a gesztus örökké a feledés homályába vész. Ennél sokkal meghatóbb ballagási ajándék lehet egy élmény, vagy egy kisebb utazás, ám sokan úgy gondolkodnak, hogy inkább valami kézzel fogható meglepetést szeretnének adni. Szerencsére ebben az esetben sem lesz nehéz dolgunk.

Tudniillik a ballagási ajándék kínálat ma már igen szélesnek mondható. Amennyiben egy emléktárgy mellett tesszük le a voksunkat, akkor azonban feltétlenül érdemes élnünk a gravírozásban rejlő lehetőségekkel is. Hölgyeknek kiváló választás lehet egy mívesen megmunkált ékszeres doboz – akár megtöltve is -, ennek a záró fedelén szinte minden modell esetében van elegendő hely ahhoz, hogy szívhez szóló feliratot elhelyezzünk. Ugyanez a helyzet a zsebóra, vagy épp egy prémium minőségű tollkészlet kapcsán is, ráadásul mindkettő olyan ballagási ajándék, ami nem csak gyönyörű, de a mindennapokban is hasznos lehet. Természetesen azt nekünk kell eldönteni, milyen szöveget szeretnénk belegravíroztatni a szuvenírbe, de mindenképpen úgy ajánlatos ezt megtervezni, hogy valami örök érvényű mondanivalóval bírjon a felirat.