A C vitamin létfontosságú!

A C-vitamin nélkülözhetetlen vitamin, de a testünk nem tudja előállítani. Ennek ellenére sok szerepe van, és lenyűgöző egészségügyi előnyökhöz köthető.

C vitamin készítmények kaphatóak a gyogyline.hu weboldalon ezért itt a helye önnek is weboldalunkon, ha prémium minőségű C-vitamin készítményeket szeretne szedni. Vízben oldódik, és számos gyümölcsben és zöldségben megtalálható, beleértve a narancsot, az epret, a kivit, a paprikát, a brokkolit, a kelkáposztát és a spenótot. A C-vitamin ajánlott napi bevitele nőknél 75 mg, férfiaknál 90 mg. Bár általában ajánlott a C-vitamin bevitelét az élelmiszerekből megoldani, sokan igényeik kielégítéséhez kiegészítőkhöz fordulnak amilyeneket nálunk is megtalál. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely megerősítheti testének természetes védekezőképességét. Az antioxidánsok az immunrendszert erősítő molekulák. Ezt úgy teszik, hogy megvédik a sejteket a szabad gyököknek nevezett káros molekuláktól. Amikor a szabad gyökök felhalmozódnak, elősegíthetik az oxidatív stressz néven ismert állapotot, amely számos krónikus betegséghez kapcsolódik.

Tanulmányok azt mutatják, hogy több C-vitamin fogyasztása akár 30% -kal is növelheti a vér antioxidáns szintjét. Ez segíti a test természetes védekezését a gyulladás leküzdésében. Az amerikai felnőttek körülbelül egyharmadának magas a vérnyomása. A magas vérnyomás veszélyezteti a szívbetegségeket, amelyek világszerte a legfőbb halálokot jelentik. Tanulmányok kimutatták, hogy a C-vitamin segíthet csökkenteni a vérnyomást mind a magas vérnyomásban szenvedőknél, mind azoknál, akik egészségesek. Számos tényező növeli a szívbetegségek kockázatát, beleértve a magas vérnyomást, a magas triglicerid vagy LDL koleszterinszintet és az alacsony HDL koleszterinszintet. A C-vitamin segíthet csökkenteni ezeket a kockázati tényezőket, amelyek csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát. C-vitamin készítményekért kattintson a gyogyline.hu-ra.