A csodálatos, napsütötte Andalúzia

Spanyolország csodálatos ország, azonban az országon belül is vannak olyan térségek, melyek rögtön belopják magukat az ember szívébe. Ilyen például Andalúzia is, mely az európai kontinens nyugati felének legdélebbi régiója. Ez az a régió, mely messze földön híres a flamenco táncról, a bikaviadalokról és a sherry likőrről.

Andalúzia Spanyolország egyik legizgalmasabb régiója. Gyakorlatilag bárhová megy az utazó, mindenhol talál valamilyen izgalmas programot vagy látnivalót. Andalúzia legjelentősebb városa, mondhatni fővárosa Sevilla, mely egyben Spanyolország negyedik legnagyobb városa. Sevilla építészeti látnivalói, gasztronómiai, valamint kulturális értékei miatt is jelentős város. Sőt, ez már a rómaiak korában is így volt. Nem túlzás kijelenteni, hogy a római és a mór időszak nagy hatással volt a városra, különösen kulturális és építészeti szempontból. Ha ellátogat a városba mindenképp érdemes végig menni Alcazar és Plaza de Espana hangulatos kis utcáin, illetve a Santa Cruz negyed szűk utcáiban található tapas bárokat sem szabad kihagyni. Sevilla mellett Rhonda is kihagyhatatlan úti cél! Nevével ellentétben Spanyolország egyik legszebb városáról van szó.

Rhonda igazán változatos képet mutat, hiszen itt megtalálható a tengerpart, a hegygerinceken át kanyargó szerpentin és a csodás ligetes tájak. Rhonda elsősorban azért különleges, mert egy meredek szirtfokon áll. A sziklát egy mély szurdok hasítja ketté. Kétségkívül különleges látvány, amit mindenképp látni kell. Andalúzia egy külön kis világ, melyet mindenképp látni kell, legalább egyszer az életben. Az apró falvak igazán hangulatosak, különösen Mijas, mely vakító fehér házakból áll. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az invia.hu weboldalra és tekintse meg az andalúziai utazási ajánlatokat!