A csodaszer: a méz

Az emberiség nagyon régóta használja a mézet a táplálkozás terén; sokféle módon tekintettünk már a mézre. Volt csemege, volt közönséges táplálék, volt gyógyszer és valóságos vitaminbomba is. Ma már nem kizárólag táplálkozási célokra használjuk, hiszen a kozmetikai ipar is a méz felvásárlója lett.

Az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásai kapcsán el kell mondani, hogy a tudomány mai állása szerint a méz csaknem hetven olyan élettani és fiziológiai hatással rendelkezik, ami miatt a fogyasztása indokolt. Egyetlen egy dolgot azonban nem szavad elfelejteni: mindig jó minőségű, garantáltan eredeti mézet vásároljunk! Ha biztosra akarunk menni, válasszuk a mezmester.hu ajánlatát!

Sajnos a piacon különböző fajta hamis mézek jelenhetnek meg. Ezeket fel kell tudnunk ismerni, ha el akarjuk kerülni a csalódást. A leggyakrabban a rossz minőségű mézet vizezéssel állítják elő. Ez relatív könnyen tetten érhető bizonyos hőmérséklet felett, de a hidegebb még esetében már csalóka a dolog, hiszen gyakorlatilag képtelenség megállapítani a vizezés tényét, legalábbis sokkal nehezebb. Sajnos az is gyakran előfordul, hogy úgynevezett éretlen mézet árulnak. A relatív jó szándékú kereskedők megfelelő információval látnak el bennünket a méz eredetére vonatkozóan. Azonban az igazi hamis méz alatt az invertcukorból és aromaanyagokból készült kotyvalékot értjük. A legkönnyebben úgy ismerhetjük fel a hamis mézet, ha tiszta szeszben oldjuk. A valódi méz teljesen fel fog oldódni, a invertcukorból készült hamisítvány pedig leülepszik és megmarad a szesz alján.

Mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy mindig jó minőségű mézet vásároljunk, mint amilyet a Mézmesternél kaphatunk. Ha így teszünk, biztosak lehetünk benne, hogy a megvásárolt méz kiváló élettani hatásokkal rendelkezik, segít a megfázások megelőzésében, mérsékli a torokfájást és akár sebkezelésre is alkalmas.