A Discovery channel csatorna teljes műsora

A Discovery Channel (1985-től 1995-ig The Discovery Channel néven ismert, és gyakran egyszerűen Discovery néven emlegetik) egy amerikai multinacionális fizetős televíziós hálózat és meghatározó csatorna, amelynek tulajdonosa a David Zaslav vezérigazgató által vezetett, nyilvánosan forgalmazott Discovery, Inc.

Discovery channel műsor megtekinthető teljes egészében mindössze néhány kattintással a musor.tv weboldalon, tehát érdemes ide látogatni, ha mindent meg szeretne tudni a csatornáról és a műsorokról. 2012 júniusától a Discovery Channel a harmadik legelterjedtebb előfizetői csatorna, világszerte 409 millió háztartásban érhető el, amerikai TV-n keresztül, és a jogokat más televíziós csatornák nemzetközileg is megvásárolják. Eleinte dokumentumfilmes televíziós műsorokat szolgáltatott, amelyek elsősorban a népszerű tudományra, a technológiára és a történelemre összpontosítottak, de a 2010-es évekre a valóság televíziójává és áltudományos szórakozássá váltak. 2018 szeptemberétől a Discovery Channel körülbelül 88.589.000 fizetős televíziós háztartás számára elérhető el csak az Egyesült Államokban.

A Discovery Channel műsorai elsősorban a televíziós valóságsorozatokra összpontosítanak, például a spekulatív nyomozásra (olyan műsorokkal, mint a Megoldatlan történelem és a Legjobb bizonyíték), az autókra és a foglalkozásokra (például a Dirty Jobs és a Deadliest Catch). A csatorna egyik legnépszerűbb éves szolgáltatása a Shark Week, amelyet a Discovery a nyári hónapokban sugároz. A Discovery dokumentumfilmeket is bemutatott, amelyek kifejezetten a családoknak és a fiatalabb közönségnek szólnak. Más népszerű programok között szerepelt a Hogyan készül, a Cash Cab stb. A teljes műsorért keresse fel a musor.tv weboldalt.