A fa nyílászárók új korszaka

Ellentmondás, de a modernizáció előrehaladtával az emberek mégis egyre inkább visszavágynak a „kezdetekhez”, a természethez, a minimalizmushoz. Emellett azonban az akár már születésük óta körülvevő kényelemről nem szeretnének lemondani. Furcsa párhuzam, de az ablakok terén is megfigyelhető mindez.

A modern, csúcsminőségű műanyag ablakok nem minden esetben tudják helyettesíteni a hagyományos, természetes fából készült fa ablakokat, a vásárlók viszont mégis ragaszkodnak az új technológiák nyújtotta előnyökhöz, legyen az egy „feltörhetetlen” ablak, vagy egy UV védelemmel ellátott, maximális hang- és hőszigetelést biztosító 3 rétegű üveggel ellátott nyílászáró. De miért is ne ötvöznénk a kettőt?

Fa ablak
Fa ablak

Az újabb fa ablakok esetében szinte minden megváltozott már a gyártás terén is, leszámítva egy fontos elemet: magát a fát. A minőségi alapanyag a régi idők fa ablakait is meghatározta, időtállósága, tartóssága és minősége is ebből ered. Napjainkban is a fenyő és a tölgy legelterjedtebb alapanyaga a fa ablakoknak és nyílászáróknak. A modern technológiának, milliméter pontosságú gépeknek köszönhetően a fa ablakok és nyílászárók pontosan úgy és akkora méretűre alakíthatóak ki, ahogyan azt a vásárló kívánja. A felületet már a gyártás során különféle anyagokkal kezelik, majd igény szerint festik, így az ablakok és nyílászárók hosszú évekig ellenállóak lesznek a környezeti hatásokkal és az időjárással szemben.

Ahogy már említettük, a hagyományos és szép termék nem egyenlő az elavulttal. A fa ablakok is korszerűvé tehetőek a megfelelő üvegezéssel és vasalással mind biztonsági, mind hőszigetelési szempontból. Ha nem szeretne lemondani a természetes hatásról, de szeretne megbízható, tartós nyílászárókat otthonába, akkor válasszon korszerű fa ablakaink és ajtóink közül. Szakembereink segítségével kiválaszthatja az Önnek ideális, és ár-érték arányban is megfelelő modellt. Kérje ingyenes árajánlatunkat, bízza magát több, mint tíz éves tapasztalatunkra és legyen elégedett új ablakaival még hosszú éveken át!