A fűtési rendszerek hibái – a radiátor zaj

Számos probléma okozhatja a radiátorok hangos zaját. Az olyan típusú zajok, mint a kaparás, dörömbölés, fütyülés és pattogás, kilazult alkatrész, repedt hőcserélő vagy szennyezett gázégők jelei lehetnek. Annak érdekében, hogy megakadályozza a kellemetlen zajokat a házában, összeállítottunk egy listát, amely hangos radiátorok és azok hibaelhárítási módját tartalmazza.

Katt ide a futes-gazszereles.hu weboldalra és itt megtekintheti a fűtési rendszerek gyakori hibáit és azok megoldásait. Ha a radiátor hangosan dübörög vagy dörömböl, a problémát kazán is okozhatja, a gyújtás késése miatt. Gáz halmozódhat fel az égésterében, ha a gázégők nem gyulladnak be időben és ezáltal hangot ad ki a radiátor is. Ha a gázégők nem gyulladnak be hatékonyan, ez eltömődést vagy gáznyomás-problémát jelez. Ne próbálja megjavítani a gázégőt engedéllyel rendelkező szakember nélkül. A hőcserélő vagy az égők szétszerelése gázszivárgást okozhat a házában. Ha a radiátor nyikorgó hangot ad ki, ez a keringgető motor problémájára utal. Ha korán felfedezi a problémát, a megfelelő eszközökkel és berendezésekkel könnyen kijavítható. Hívjon fel egy engedéllyel rendelkező vállalkozót a javításra, mielőtt nagyobb problémák lépnének fel a kemencében.

Ha a radiátor kaparó hangot ad ki, ez a golyóscsapágyak elhasználódásának jele lehet. Másrészt a fúvókerék is kilazulhatott. A legjobb, ha lekapcsolja a fűtést, és hív egy minősített szakembert. Ha valami meglazul a kazánban, az rezgést okoz. Ha egy alkatrész túlságosan meglazul, eltörheti a gáz- vagy elektromos kazán más alkatrészeit. Amennyiben többet tudna meg keresse fel a futes-gazszereles.hu internetes weboldalra, ahol többek között a radiátor hangokról, de számos más fűtési probléma orvoslásáról is olvashat.