A jó könyvelő hozza a pénzt

Minden vállalkozó jól tudja, mekkora szerepe van a könyvelőnek a vállalkozás sikerében vagy a sikertelenségében. Ma már szinte közmondássá emelkedett az a vélemény, miszerint a jó könyvelő hozza a pénzt, nem pedig viszi.

A könyvelés jelentőségét nem szabad félvállról venni. Sok vállalkozó rokonságában, ismerősi vagy baráti körében van könyvelő, így magától értetődik a dolog, hogy őt válasszák. Egy barát természetesebben olcsóbban dolgozik, egy-egy tanácsért nem is kér külön díjazást. De ez nem mindig szerencsés…

Nem szabad elfelejteni, hány és hány kellemetlen meglepetés született már abból, amikor a vállalkozók összekeverték az üzletet a barátsággal. Ha a szerződött könyvelőnek fizetünk, joggal várhatjuk tőle a legmagasabb színvonalú munkát, azonban egy „szívességből” könyvelő baráttól aligha várhatjuk el ezt, felelősségre pedig egyáltalán nem vonhatjuk. A megfelelő könyvelő megtalálása érdekében szem előtt kell tartani a legalapvetőbb ajánlásokat, így biztosan nem ér bennünket kellemetlen meglepetés.

A megbízható és magas szakmaiságnak megfelelő könyvelés érdekében olyan könyvelőt alkalmazzunk, aki birtokában van azoknak a képesítéseknek, amelyek szükségesek a cégünkkel kapcsolatos könyvelés során. Segítséget jelent e tekintetben a könyvvizsgálói névjegyzék, amiből kiderül, hogy a kiszemelt könyvelő jogosult-e az önálló munkavégzésre. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk a megfelelő partnert, minden esetben kössünk szerződést! A szerződés nem luxus és nem a bizalmatlanság jele; a szerződés nemes egyszerűséggel pontokba foglalja mindkét fél kötelezettségeit.

Ha fontos a megbízhatóság és a magas szakértelem, akkor érdemes felkeresni a Baffy Könyvelést, ahol minden esetleges kérdésünkre készséggel válaszolnak.