A jó településfejlesztés ismérvei

A városfejlesztés egy komplex folyamat, ezért alapos előkészületet és komoly szakértelmet igényel. Ha eddig nem is volt teljesen egyértelmű, hogy milyen a jó településfejlesztés egy nem régiben megjelent kötetnek köszönhetően ma már teljesen egyértelmű.

Településfejlesztés – A településfejlesztéshez elengedhetetlen a szakértők segítsége. Mivel egy nagyon kiterjedt, komplex témáról van szó, ezért nagyon fontos, hogy a legjobbak dolgozzanak rajta. Nem régiben egy nagyon komoly szakmai mű látott napvilágot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudásportálján egy kötetbe, melynek címe „A jó önkormányzás mérése – elvi, módszertani és működési megalapozás”. Ebben a kötetben található a „A településfejlesztés teljesítményeinek, jó működésének értékelési, mérési lehetőségei” című alapozó jellegű mű, mely Dr. Bajnai László érdeme. Ez a könyvfejezet különböző aspektusokból vizsgálja a településfejlesztés ismertetőjegyeit. Ez a mű nagyon sokat segíthet, azonban a legjobb, ha szakembereket kérünk fel a feladatra, például a Városfejlesztés Zrt munkatársai, akik nem csak hazai, de nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek.

Ha elérhetőségre van szüksége vagy bővebb információkhoz szeretne jutni, akkor mindenképp azt javasoljuk, hogy látogasson el a varosfejlesztes.hu weboldalra! Ha településfejlesztésről van szó, akkor a város lakóira is gondolni kell, éppen ezért fontos a szakértőkkel való együttműködés nagyon fontos. A Városfejlesztés Zrt tisztában van vele, hogy mire kell odafigyelni és mik a hatékony településfejlesztés alappillérei. Ha településfejlesztésről van szó, akkor csak is a legjobbat válassza! Bővebb információkat a varosfejlesztes.hu weboldalon talál, az említett elérhetőséggel együtt!