A kendermagolaj jótékony hatásai!

A kendermag olaját a kender növény magjából vonják ki, amelyeket a kannabisz növényeknek is neveznek, kevés THC-tartalommal rendelkeznek vagy egyáltalán nem rendelkeznek. A hatásai rendkívüliek és teljes mértékben megbízható termék.

A kendermagolaj elkészítése egyszerű, nem igényel komoly eljárásokat. A magokat hidegen sajtolják, hogy a rendelkezésre álló legváltozatosabb és táplálkozási szempontból erősebb olajokat kapják. A kendermagolaj népszerűsége egyre növekszik, mivel hosszú listát nyújt az egészségre gyakorolt ​​előnyökről, amelyeket a folyamatos kutatások is megerősítenek. A kendermagok nem tartalmaznak annyi fitokémiai anyagot, mint maga a növény, ám gazdag zsírsav-, tápanyag-, valamint értékes bioaktív vitaminok és ásványi anyagok profilja jellemzi. Az olaj közismert, hogy tápanyagban gazdag és általános egészségügyi előnyei, egészséges zsírsavakból, fehérjéből és szénhidrátokból áll. A kendermagolaj sok pozitív egészségügyi hatása összekapcsolódik a linolsav (LA) és az a-linolénsav (LNA) 3: 1 arányával, két esszenciális többszörösen telítetlen zsírsavval, amelyek különösen a szív számára hasznosak.

A kendermagolaj segíthet csökkenteni az emlő érzékenységét, duzzanatát, valamint az ingerlékenységet és a depressziót is. Javíthatja a menopauzán áteső idős nők hormon-egészségét is és csökkentheti a tüneteiket, például a meleg hullámokat, ingerlékenységet és a depressziót is. Kevesen tudják, de a kendermagokban található vegyületek csökkenthetik a cukor iránti vágyat és természetes étvágycsökkentő is, amely elősegíti a fogyást, mivel kevesebb kalóriát vesz fel a szervezet. A kendermagolaj más előnyöket is kínál, például a pattanások, a dermatitis, az ekcéma és viszkető bőr számára. Az kendermagolaj védi a bőrt és fokozza annak képességét, hogy ellenálljon a vírusos, gombás és bakteriális fertőzéseknek.