A koleszterin veszélyei és hatékony csökkentése

A magas koleszterinszint napjainkban civilizációs betegség, mely hazánkban is rengeteg embert érint. A koleszterinszint mielőbbi csökkentése nagyon fontos, hiszen hosszú távon komoly következményekkel jár, ha nem így tesz. Magyarországon sokan csak akkor szereznek tudomást betegségükről, amikor már komoly problémák jelentkeznek.

Koleszterin csökkentő kapcsán fontos megjegyezni, hogy nem csak gyógyszereket lehet használni, hanem olyan természetes alternatíva is rendelkezésre áll, mint az Omega-3 zsírsavak. A magas koleszterinszint nem jár fájdalmakkal, így gyakori, hogy sokan csak akkor szembesülnek a ténnyel, hogy magas a koleszterinszintük, amikor különféle problémák jelentkeznek. A magas koleszterinszint megelőzéséhez érdemes rendszeresen szűrővizsgálatokon és vérvizsgálaton részt venni. Számos oka lehet, hogy a magas koleszterin kialakul, de alapvetően öt fő okot különböztetünk meg. Ezek a különféle anyagcsere betegségek, mozgásszegény életmód, genetikai hajlam, különféle káros szenvedélyek és a helytelen táplálkozás.

A koleszterin problémákkal küzdő páciensek esetében általában csak akkor van szó gyógyszeres kezelésről, ha a koleszterin szint annyira magas, hogy azt már életmódbeli változtatással nem lehet normalizálni vagy, ha a háttérben genetikai okok állnak. A koleszterin szint csökkentésének egyik kiváló módja az omega-3 zsírsavak fogyasztása, melynek előnye a gyógyszerekkel szemben, hogy csak és kizárólag az úgy nevezett rossz koleszterint támadja és alakítja át ártalmatlanná. Mivel a szervezet nem képes előállítani az Omega-3 zsírsavakat, ezért táplálkozás útján kell bevinni. Omega-3 zsírsavak beszerzéséért azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba és tájékozódjon!