A kollagén csodás hatásai

A kollagénről sokan úgy beszélnek, mint egy csodaszerről, ami némiképp érthető is, hiszen valóban nagyon sok jótékony hatása van a szervezetre. A kollagén szó a görög kólla, vagyis ragasztó szóból ered. Az alábbiakban eláruljuk, miért is ragasztó a kollagén és mi mindent érdemes tudni róla!

Kollagén nagyon hasznos a szervezet számára, gyakorlatilag a szervezet egyik építő eleme. A testben lévő kötőszövetek számára a kollagén biztosít rugalmasságot és regeneráló képességet. A kollagén gyakorlatilag a testben mindenhol megtalálható, a csontokban, a bőrben, az ízületekben és az izmokban egyaránt. A kollagén mennyisége viszont nem állandó, idővel, körülbelül harminc-negyven éves kort követően csökken mennyisége. A szervezet öregedésével egyre kevesebb kollagént tud előállítani a szervezet. Nagyjából évi egy százalékkal csökken mennyisége. Ezenkívül bizonyos tényezők tovább csökkentik mennyiségét, például az egészségtelen táplálkozás, a stressz, az alkoholfogyasztás, a környezetszennyező hatások. Ahogy a szervezetben csökken a kollagén tartalom a test feszessége csökken és a baktériumokkal, vírusokkal szembeni ellenállóképessége is gyengül.

A megoldást a kollagén pótlás jelenti, még pedig táplálék-kiegészítő formájában. A kollagént többféle formában be lehet vinni a szervezetbe, például tabletta, folyadék vagy por formájában. Ha kollagént visz be a szervezetébe, arra érdemes ügyelni, hogy minél természetesebb étrendkiegészítőt válasszon, ami minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazzon. Az ízesített verziók jellemzően elég sok hozzáadott cukrot tartalmaznak, ezzel sem árt tisztában lenni. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor látogasson el a gyogyvarazs.hu webáruházba, ahol a kollagén tartalmú termékeket is megtekintheti!