A kreatív játékok fejlesztő hatása gyermekkorban

Az alkotás felnőttek és gyermekek számára is élvezetes, kikapcsolódást nyújtó tevékenység. A gyártók számos olyan játékot dobnak piacra, melyek segítenek a gyermekeknek kiteljesedni kreatív alkotó folyamataikban és számos készségüket fejleszti.

Kreatív játék nem csupán szórakoztat, hanem fejleszt is. Alapvetően a szakértők is azon a véleményen vannak, hogy nem a játékok mennyisége fontos gyermekkorban, hanem a minőség, illetve a változatosság. A lényeg, hogy a gyereknek legyen választási lehetősége, hogy mivel játsszon. A kreatív játékok nagy előnye, hogy a gyerek játszva tanul. Úgy fejleszti a különféle készségeit, hogy közben kiválóan szórakozik. A kreatív játékok, ahogy a nevük is mutatja, elsősorban a kreativitást fejlesztik, ugyanakkor más készségekre is hatással vannak. Például a finommotorikára. Elég csak belegondolni, hogy a gyöngyfűzés, mandala alkotás vagy egyéb kreatív tevékenységek mennyire segítik a helyes kéztartást, ujjakkal való finom mozdulatokat. Emellett a szem-kéz koordináció is kiválóan fejleszthető, mely elengedhetetlen az iskolába készülő gyermek esetében.

Szomorú azt hallani gyermek és felnőtt szájából egyaránt, hogy nincs kreatív érzéke. Mindenkinek van, csak gyakran fejlesztése szorul. A kreatív játékok segítenek abban, hogy fejlődjön a fantázia és megéljük az alkotás adta szabadságot. Ráadásul a kitartás is fejleszthető, melyre gyakran nem csak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek is szüksége van. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a teljes család vagy a barátok is együtt tudnak alkotni, így megvalósulhat az alkotás öröme. Ha gyermeked előszeretettel alkot, akkor pedig nem kérdés, hogy érdemes beszerezni, néhány kreatív játékot, méghozzá a balena.hu webáruház széleskörű kínálatából!