A különleges Svájc

Svájc említésére a többség síparadicsomokat, svájci bicskákat és órákat lát maga előtt. Ugyanakkor Svájc ennél jóval több, így érdemes ellátogatni ebbe a meseszép természeti látnivalókkal rendelkező országba. Ugyanakkor nem árt tájékozódni, pár dologgal tisztában lenni, hogy felkészülten érkezzen, ne érjék meglepetések az út során.

Svájc kapcsán, aki már volt az országban, az biztosan tudja, hogy egy meglehetősen drága országról van szó. Egy átlagos magyar utazó mondhatni elborzad az ottani árakon. A svájci árak többszörösei a magyarnak, erre nem árt felkészülni és ennek megfelelően számolni a költségekkel és bevásárolni szuvenírből. Az árak mellett azon is elcsodálkoznak a turisták, hogy milyen sok, ízletes csokoládé található az országban. Tagadhatatlan, hogy a svájciak pontosan tudják, hogy hogyan kell igazán finom csokoládékat készíteni. Ha már a pontosságnál tartunk, a svájci óra nem hiába olyan híres. Svájc alapvetően rendezett, a külföldiek számára talán már túlságosan is. Az viszont tagadhatatlan, hogy a természeti táj képeslapra illő. A Nagy Szent Bernát hágón, illetve a Simplon-hágón keresztül hajtva csodálatos látvány tárul az ember szeme elé. Illetve az olyan csodás, szépséges falvakba is érdemes ellátogatni, mint például Appenzell vagy Mürren.

Svájc csodás földrajzi adottságait úgy használják ki, hogy közben egyáltalán nem sérül a természet. Aki a természet szerelmese, annak Svájc kihagyhatatlan desztináció. A hegyi virágok, a csodás vízesések, a sok-sok legelésző tehén, illetve a csordogáló kis patakok igazán megnyugtató, meseszép látványt nyújtanak. További előnye Svájcnak, hogy jellemzően még nyáron sincs fullasztó meleg, reggel pedig kifejezetten hűvös van. Így aki ódzkodik a hőségtől, annak érdemes Svájcba utazni!