A lefolyó rossz kialakítása a dugulás hátterében

A duguláselhárítás nagyon gyakran nem a használat során a csövekbe kerülő szennyeződések vagy a mosogatószer, szappan lerakódása miatt, hanem azért válik szükségessé, mert a csöveket eleve nem a megfelelő módon alakították ki. Ilyen esetekben csak idő kérdése, hogy a mikor jelentkezik a probléma, ráadásul a megoldás csakis falbontással kivitelezhető.

A duguláselhárítás egyik leggyakoribb oka, hogy az épület vízvezeték rendszerének kialakításakor a csöveket nem megfelelő dőlésszögben fektették le vagy a kelleténél hosszabbra, esetleg rövidebbre hagyták őket. Problémát jelenthet, ha a csövek átmérője kisebb a kívánatosnál, mivel így könnyebben megakadnak benne a szennyeződések, azonban az sem jó, ha túl széles, mivel ilyenkor a szennyvíz kihűlése vezethet végül duguláshoz.

Ilyen esetekben a duguláselhárítás csak akkor lehet hatékony, ha a problémát a gyökerénél kezeljük, azaz falbontás után a csöveket szakszerűen fektetjük le. Minden egyéb módszerrel a megoldás csak elodázható, de a dugulás végleg nem szüntethető meg. Odafigyeléssel azonban sokat tehetünk a duguláselhárítás elkerülése érdekében, praktikus tanácsokkal is állunk rendelkezésére!