A legjobb görkorcsolyák gyerekek számára

A görkorcsolyázás egy pihentető és szórakoztató tevékenység, mely nincs korhoz kötve. Attól fogva, hogy megtanul görkorcsolyázni, egész életében használni fogja őket, mert éppolyan sport, mint a biciklizés: sosem felejtjük el hogyan kell csinálni. Ezenfelül a görkorcsolyázás csodákat művel a testünkkel, úgy fizikai, mint pszichikai szempontból.

Görkorcsolya – egy költséges kiegészítő?

Még ha a család kasszája nem is olyan nagy, egy görkorcsolya megvásárlása nem jelent túlzott befektetést. Jelenleg minden üzletben, főleg az online üzletekben, nagyon széles és változatos készlet áll rendelkezésünkre, ami az olcsó görkorcsolyákat illeti, ezekhez még társulnak a kedvezőbbnél kedvezőbb ajánlatok.

Egy hosszú távú befektetés érdekében, a legjobb dolog, amit csak tehet az az, ha állítható görkorcsolyát vásárol a gyereke számára. Ahelyett, hogy minden évben vásárolna egy pár görkorcsolyát, mert a gyerek lába állandó növekedésben van, jövedelmezőbb, ha egy állítható modellt választ, mely 2-től akár 4 számig is szabályozható. Ami a méreteket illeti, könnyű a választás, mivel a görkorcsolya méretek általában megegyeznek a cipő méretekkel, melyet általában viselünk.

A kerekek anyagát illetően a legolcsóbb megoldás a műanyag kerék, bár sokkal zajosabb és nem is biztosítja a sokkhatások elnyelését.

Rögzítési mód

A görkorcsolyák esetében a rögzítési mód inkább a felhasználó korától függ mintsem az ártól. A kisebb gyerekeknek megfelelőbb a mikrometrikus csat, míg a nagyobb gyerekeknek a fűző vagy a velcro tépőzár.

A kerekek mérete és a csapágyak típusa két olyan tényező, melyet figyelembe kell venni. Amit tudnia kell, hogy a kicsi kerekek több stabilitást biztosítanak, azonban korlátozzák a sebességet, míg a nagyobb méretű kerekek lehetővé teszik a nagyobb sebesség elérését is. A csapágy típusát számokkal jelölik 1-től egészen 7-ig, ahol a hármasig fellelhetőek kezdőknek ajánlottak, míg a nagyobb számmal ellátottak a 8-9 éves gyerekeknek ajánlottak, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal. A görkorcsolyák kerekeit strapabíró PVC-ből készítik, melyeket egy tartós műanyag sínre rögzítenek.

Védelem

A védősisak, a térdvédők és a könyökvédők az egyedüli felszerelések, melyekkel elkerülhetőek azok a komoly sérülések, melyeket a parkban végrehajtott trükökkel szerez a gyerek. Ugyanakkor, amint megfelelően felszerelkezett, gond nélkül görkorcsolyázhat akár nagyobb sebességgel is. Akkor, amikor gyerek görkorcsolyát vásárol, általában a csomag magába foglalja a védőfelszerelést is, ami tartalmaz egy védősisakot, egy szett térdvédőt és egy szett könyökvédőt.

A védősisak a legfontosabb védőfelszerelés akkor, amikor görkorcsolyázni szeretne, mivel a fejsérülések a kisebb esések alkalmával is bekövetkezhetnek. Éppen ezért, amikor védőfelszerelést választunk, a védősisak nem hiányozhat!

A könyökvédők főleg kezdők számára fontosak. Hiába van védősisak a fejen, a könyök sérülése kisebb csonttörést is eredményezhet.

A térdek sérülései elég gyakoriak. Éppen ezért a védőfelszerelésnek tartalmaznia kell egy szett térdvédőt is, hogy elkerülhessük a horzsolásokat, karmolásokat vagy vágásokat.

Nyáron, a görkorcsolyázás az egyik legnépszerűbb tevékenység a gyerekek körében. Főleg akkor, ha a barátok is ezt a tevékenységet végzik. Következésképpen, válasszon görkorcsolyát gyereke számára, mivel az előnyök végtelen számúak.