A legjobb nyaralóhelyek Európában, ahová érdemes ellátogatni

Európában számos csodás desztináció található, ahová érdemes ellátogatni. Nem is feltétlenül kell messzire menni, hiszen a szomszédos országok is számos szépséget tartogatnak magukban. Ha nincs ötlete hová utazzon, olvasson tovább, az alábbiakban számos hasznos tippet adunk!

Legjobb nyaralóhelyek Európában a szélrózsa minden irányában megtalálhatók, így csak Önön múlik, hogy merre indul! Délen például Horvátország legszebb városaiban andaloghat, melyek szűk utcáival, tengerparti sétányaikkal és különleges hangulatú óvárosaikkal elvarázsolják az ide érkezőket. Ha Horvátországba utazik, akkor kihagyhatatlan úti cél Trogir, Zadar, Dubrovnik, Pula és Rovinj. Horvátországban érdemes még Rab-szigetre is ellátogatni, mely a magyarok, különösen a kisgyerekesek egyik kedvenc desztinációja. Valamivel odébb, a határon túl, de még mindig délen, Szlovéniában található Piran, amely a tengerbe hosszan benyúló földnyelvre épült. Az Adria egyik legjobb állapotban fennmaradt történelmi települése nyaranta rengeteg turistát vonz. A Földközi tenger országai egytől-egyig kiváló utazási célpontok, így például Olaszország is. Különösen Rómába és a Vatikánba ajánlott ellátogatni. Az örök városban rengeteg látnivaló akad, ráadásul az ország kiváló éghajlattal rendelkezik.

Olaszországban a rejtélyes Szicíliát is érdemes megtekinteni, amely Európa hetedik legnagyobb szigete. Szicília csodaszép sziget számos látnivalóval, így mindenképp érdemes ide is ellátogatni, főként a kristálytiszta vizű, homokos tengerpartok miatt. A Földközi-tenger másik kedvelt országa Görögország, mely csodás szigeteivel rengeteg látogatót vonz. Minden sziget egy kicsit más, az viszont közös pont, hogy mindegyik csodaszép és igazán szép tengerpartokkal rendelkeznek. A két legnépszerűbb sziget Kréta és Korfu.