A legszebb európai városok, ahová mindenképp érdemes ellátogatni

Ahogy beköszönt a jó idő, egyre többen gondolkodnak el a nyaraláson, pár napos utazáson. Ha nem csak a tengerpart és a hegyvidék jöhet szóba, hanem a városnézés és egy kis kultúra is tervben van, akkor érdemes ellátogatni néhány közeli európai nagyvárosba.

Európai városok közt bőven akad olyan, amelyet érdemes meglátogatni. Az öreg kontinensen számos, csodaszép főváros található, amelyek számos programmal, kulturális látnivalóval várják a turistákat. Brüsszel említésére sokaknak az jut eszébe, hogy a NATO és az EU székhelye, azonban ez a város jóval több ennél. Például itt tökéletesen nyomon követhető a barokk és a gótikus stílus találkozása, illetve azt sem felejthetjük el, hogy a város és az ország a csokoládé és a waffel hazája. A történelem szerelmeseinek Európa egyik legrégebbi fővárosába érdemes ellátogatni, még pedig Rómába. Róma több szempontból is különleges, illetve több szempontból is érdekes. A városban több, mint kétszáznyolcvan szökőkút és kilencszáz templom található. A leghíresebb látványosság viszont kétségkívül a Colosseum.

Ha nem szeretne sokat utazni, akkor célszerű az egyik legközelebbi fővárost választani, még pedig az osztrák fővárost. Bécs egész évben gyönyörű, de Advent idején ez különösen igaz. A zene imádóknak mondhatni kötelező desztináció, hiszen Bécset gyakran a zene fővárosaként is emlegetik. Nem csoda, hiszen számos nagy zeneszerző élt és alkotott Bécsben. Akinek nincs ellenére a kulturális sokk, annak a tökéletes választás Isztambul, hiszen a város nem csak Európa, hanem Ázsia területén is elhelyezkedik. Ráadásul a török kultúra nagy mértékben eltér az európaitól, így rengeteg tapasztalatot, élményt lehet itt gyűjteni. Bárhová is utazik, nagyon fontos, hogy az utasbiztosításról ne feledkezzen meg!