A legszebb horvát városok, ahova mindenképp érdemes ellátogatni!

Horvátország több szempontból is előnyös úti cél, hiszen közel van és csodaszép városokkal rendelkezik, amelyeket érdemes megtekinteni. A történelmi városok valóságos kis ékszerdobozok, melyek azonnal elbűvölik a turistákat.

Legszebb horvát városok egyáltalán nincsenek messze, ráadásul csodaszépek. Az egyik ilyen város Rovinj, mely Budapesttől pontosan hatszáz kilométerre található. Ez azt jelenti, hogy körülbelül hat órás úttal elérhető a fővárosból. Rovinj ötszáz éven keresztül a Velencei Köztársasághoz tartozott, ami a város kinézetén is megmutatkozik. A mai napig nagyon sok olasz lakja a várost, illetve nagyon sok utcanév olaszul van kiírva. Dalmáciában a házak nyers kőfallal rendelkeznek és kettő vagy legfeljebb három szintesek. Ehhez képest Rovinj girbe-gurba, színes, gyakran négy-öt szintes épületekkel rendelkezik. Horvátország másik csodaszép és népszerű városa Dubrovnik, mely az ország déli végén található. A város önmagában véve is kész erődítmény, emiatt a Trónok Harca több jelenetét is itt forgatták. A középkorban Dubrovnik a tengeri kereskedelem egyik központja volt.

A városban szerte megtalálható Szent Balázs szobra, aki a város védőszentje, illetve a város legnagyobb templomát is róla nevezték el. Ha Dél-Horvátországan nyaral, akkor mindenképp célszerű legalább egy napot Dubrovnik felfedezésével tölteni. A horvát tengerpart egyik legfontosabb városa Zadar, amely a csodaszép tengerparti sétánnyal rendelkezik. Ezenkívül a Szent Donát templomot is érdemes megtekinteni. A város óvárosába kis vonattal, busszal, elektromos rollerrel, taxival és kocsival is be lehet jutni. Bármely horvát várost veszi célba, az utasbiztosításról nem szabad megfeledkezni, melyet akár online is megköthet az axa-assistance.hu weboldalon!