A maca csodás, alig ismert hatásai

A Maca Negra, vagyis a Fekete maca és úgy alapvetően a maca kiváló hatással van a szervezetre. A maca nemcsak fekete, hanem vörös és sárga színű is lehet. Kedvező hatásainak köszönhetően egyre többen döntenek úgy, hogy maca tartalmú étrendkiegészítőt vásárolnak.

Maca kapcsán elsősorban a fekete színű az, amiről nagyon sokat hallani, hiszen ez a hormonháztartásra gyakorolt kiváló szabályozó hatása miatt igazán jótékony hatású. Férfiak és nők esetében egyaránt a Maca Negra a nemi egészség fő támogatója. Ezenkívül kiváló hatással van a szellemi és fizikai teljesítményre egyaránt. Nem csak javítja a memóriát és növeli az agyi kapacitást, de emellett nagyon jó hatással van az érzelmi állapotra is. A maca Dél-Amerikában, az Andokban található négyezer méter magasságban. Leginkább Peruban terem. Évezredeken keresztül az inkák kedvelt étele volt, akik talán nem is tudták, hogy egy valódi szuperételt fogyasztanak. A szuperételek olyan tápanyagokban dús élelmiszerek, melyek tele vannak hasznos tápanyagokkal, például antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal, élelmi rostokkal.

A Maca Negra elsősorban cinkben gazdag, mely a női és férfi nemi életet tekintve nagyon fontos. A nőket tekintve a női hormon termelésében van nagy szerepe a cinknek, mivel serkenti a progeszteron termelését, továbbá a sárgatest működését is. Abban az esetben, ha a női szervezetből hiányzik a cink, akkor menstruáció előtti szindróma jelentkezhet. Férfiak esetében a cink hiány prosztata megnagyobbodással és prosztatagyulladással járhat. A Maca Negra szedésével ez elkerülhető és immunrendszere is megerősödhet. Ha szeretné megtapasztalni a maca kiváló hatásait vagy bővebben szeretne tájékozódni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a tenmag.hu webáruházba!