A Magyar Nagydíj története

Az első Magyar Nagydíj megrendezésére 1986-ban került sor a mai napig is fennálló autópályán, mely Budapest és Gödöllő között húzódik, az M3-as autópálya közelében, Mogyoród külterületén. A hazánkban megrendezésre kerülő Magyar Nagydíj nem csupán azt jelentette, hogy magyar emberként nem kell idegen országba utaznunk, hogy megtekinthessük az izgalmakban gazdag formula 1-et, hanem azt is, hogy a mi kis országunkba fognak idegen emberek érkezni.

A Magyar Nagydíj ilyen aspektusból megközelítve már gazdasági jelentőségre is szert tesz. Hiszen az idegen országból hozott valuta, valamint az az érzés, hogy országunk kulturális szempontból is jelentőssé válik, minden magyar számára felemelő érzés lehetett.

A Magyar Nagydíj újraéledésének lehettek tanúi az 1986-os újrakezdés alkalmával, ugyanis előtte is rendeztek már autóversenyzést Magyarország területén. 1936 volt az az év, melyben legeslegelőször tartottak Magyar Nagydíjat országunkban. Ennek a színhelye a Népliget volt. A két Magyar Nagydíj megrendezésére Magyarországon tehát kereken negyven évet kellett várni. A második világháború után rendeztek ugyan autóversenyt, de az nem a formula 1 volt, hanem a forma 3-as. A hazánkban kiépített autópálya méltán lett híres. A legtöbbször a monacóihoz szokták hasonlítani, hiszen olyan poros, száraz és forró. A forróság értelemszerűen nem az állandó klímának köszönhető, hanem a vidékünkre jellemző augusztusi forróságnak. Csupán egyetlen év akadt, amikor esőzéssel kellett számolniuk az autóversenyzőknek a Magyar Nagydíj helyszínéül szolgáló pályán.

Amennyiben többet is szeretne megtudni a következő Magyar Nagydíj megrendezéséről, illetve jegyet vásárolna rá kedvező áron, látogasson el internetes oldalunkra, a www.mygpticket.hu-ra, ahol virtuális térképek által segítünk Önnek, hogy kiválaszthassa a legjobb helyet a nevezetes esemény megnézésére.