A magyar termelői mézek közül a legismertebb az akácméz

A méz ősidők óta része az emberi táplálkozásnak. Mára már felfedezték, hogy a méz nem csupán egy édes csemege, hanem egy gyógyhatású finomság. A tudomány mai állása és ismeretei alapján a méznek megközelítőleg hetvenféle jótékony gyógyhatása, valamint fiziológiai hatása van. Ha ezt tudjuk, akkor érdemes rendszeresen mézet fogyasztanunk, de egyáltalán nem mindegy, hogy honnan szerezzük be azt. Természetesen a legjobb választás a magyar termelői méz.

A magyar termelői méz azért kiváló minden magyar család számára, mert egészséges, kedvező áron van és könnyen beszerezhető. A legegyszerűbben a mezmester.hu internetes oldalról rendelhetőek meg a bizonyítottan érintetlen és vegyszermentes méhlegelőkről begyűjtött magyar termelői mézek.

A Mézmester márkanév egyre ismertebb a magyar termelői méz piacán, és egyre többen választják a Mézmester mézeit, mert megtapasztalták azok finom ízét, tisztaságát és megannyi jótékony hatását. Az akácméz talán mindenki számára a legismertebb mézfajta, mondhatjuk azt is, hogy igazi hungarikumnak számít. Egyetlen másik országban sem állítanak elő olyan minőségű, tisztaságú és mennyiségű akácmézet, mint Magyarországon. Ez többnyire az 1800-as években a homokos talajok megkötése céljából telepített akácerdőinknek köszönhető.

Az aranyló színű akácméz éveken keresztül megtartja folyékony állagát, így könnyen megkülönböztethető más mézfajtáktól. Az akácmézre nem csak az jellemző, hogy évek múltával is csak ritkán kristályosodik meg, hanem az is, hogy sűrűn folyó mézfajtáról van szó. Ha egy akácméz túl híg, akkor azt valószínűleg felhígították a keverési eljárás során. Ezeket a mézeket ne vegyük meg. Bízzuk magunkat a megbízható magyar termelői méz készítőkre, mint amilyen Halász Bertalan okleveles mesterméhész is.