A meseszép Montenegró

Ha tengerparti nyaralásról van szó, akkor sokan Olaszországot, Horvátországot vagy Görögországot részesítik előnyben. Holott Montenegró is megér egy utazást, hiszen csodálatos ország szépséges tengerpartokkal. Ha szeretne tengerparton nyaralni, akkor érdemes adni egy esélyt Montenegrónak!

Montenegró egy csodaszép ország, ahová mindenképp megéri ellátogatni. Elsősorban a tengerpartjai miatt kedvelt az ország, ugyanakkor egyéb látnivalók miatt is érdemes ide ellátogatni. Érdekesség, hogy az ország nem az Európai Unió tagja, ennek ellenére az országban euróval fizetnek elsősorban. Jó hír, hogy Montenegró viszonylag az olcsóbb desztinációk közé tartozik, így azok számára is ideális úti cél, akik szűkebb költségvetéssel rendelkeznek. Nyáron jellemzően szép, napos idő van, ritka az eső, tehát kiváló nyaraló időre lehet számítani. A népszerű üdülőhelyeken és a kedvelt turista célpontokon sokan tudnak angolul, így viszonylag könnyű információt kérni, érdeklődni. Az országban nem kell aggódni a közbiztonság miatt, illetve európai körülményekre lehet számítani. A strandok csodaszépek, ráadásul az árak miatt igazán megéri ide ellátogatni!

Montenegróban a nyaralók általában a tengerparton pihennek, ugyanakkor érdemes egy kis városnézést is beiktatni, illetve megtekinteni az ország természeti kincseit. Amilyen kicsi Montenegró, éppen annyira szép is, így mindenképp érdemes ide ellátogatni. A gasztronómia szerelmeseinek mindenképp célszerű megkóstolni a helyi finomságokat, a mediterrán konyha ínyencségeit és a finom sajtokat, sonkákat! Ha nincs még ötlete hová menjen nyaralni, akkor érdemes Montenegrót választani! Ehhez azt javasoljuk, hogy látogasson el az invia.hu weboldalra, ahol az utazási ajánlatokat is meg tudja tekinteni!