A spárga fogyasztás jótékony hatásai

A spárga nem tartozik a közkedvelt zöldségek közé, azonban nem érdemes mellőzni az étrendből, ugyanis számos élettani előnye van fogyasztásának. Ráadásul egy kis kreativitás segítségével igazán finom, ízletes ételeket lehet készíteni.

Spárga számos módon elkészíthető, ezért érdemes a spárgaszezon beköszöntével egy nagyobb adagot vásárolni és finom ételeket készíteni belőle. Grillezve és párolva egyaránt fogyasztható, ráadásul krémlevest is készíthetsz belőle, így valóban csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen ételt készítesz belőle. A spárga akár a diétába is kiválóan beilleszthető, mivel alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. Ezenkívül rosttartalma igazán magas, így hosszú időre képes eltelíteni, vagyis nem egyhamar leszünk éhesek. Érdemes tojást vagy szalonnát, esetleg bacont, tehát valamilyen húst párosítani a spárgához, mivel a fehérje és a rost kiváló párosítás a jóllakottság eléréséhez. Amellett, hogy igazán finom és a diétát támogató élelmiszer, számos jótékony hatása is van a szervezetre nézve.

A spárga magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, mely azért előnyös, mert így szervezetünk sikeresen tud küzdeni a káros szabad gyökökkel szemben. Ahhoz, hogy magas vitamin-, valamint ásványi anyag tartalma megmaradjon, nagyon fontos, hogy ne főzd túl. Érdekesség, hogy a spárga a másnaposság leküzdését is hatékonyan tudja támogatni. Habár másnap a többség nem szívesen eszik, azonban a spárga fogyasztás segíthet a macskajaj mielőbbi leküzdésében. Ezenkívül a máj sejtjei számára is védelmet nyújt az alkohol okozta károsodással szemben. Ha szeretnél egészségesen étkezni, akkor mindenképp érdemes beépíteni az étrendedbe a spárgát, melyet akár a kozertplusz.hu webáruház kínálatából is megvásárolhatsz!