A számla csökkentésének hatékony módjai ezen a télen

A jelenlegi gazdasági helyzet megköveteli, hogy sokan nagyon odafigyeljenek a takarékosságra, mind áram, víz, de legfőképpen a gáz fogyasztásának szempontjából is.

Ide klikkelve még több információra tehet szert a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalon. Nagy segítség, ha a fűtés a ház különböző helyiségeiben külön szabályozható, mivel így a kevésbé használt területeken alacsonyabbra lehet venni a hőmérsékletet. Mindemellett érdemes beállítani egy állandó hőmérsékletet, mert a folytonos szabályozás nem segít a takarékosság elérésében. A ház megfelelő szigetelése rengeteget számít, hisz a különböző hézagok közt szinte szemmel láthatóan szökik ki a kellemes meleg. Emellett azonban a nyílászárók megfelelő zárása, hézagolása legalább olyan fontos, szinte hihetetlen mennyit takarékoskodhatunk az ilyen kis réseken elillanó meleggel. S ha már a nyílászárók szóba kerültek, akkor fontos megemlíteni a redőnyöket is. Ezen eszközök funkciója nem merül ki a sötétítésben, lehúzásukkal csökkenthetjük az ablakok hő leadását.

A klímával fűtőknek javasolt a szűrők heti rendszerességgel való tisztítása, hisz ezzel nem csak a készülék élettartamát lehet növelni, hanem a fűtésre fordított energián is lehet spórolni. Amennyiben a házban is látható, érezhető a huzat például a különböző csövek, vagy ajtók, ablakok körül, érdemes volna ezeket is javítani. E probléma orvoslására létezik egy költséghatékony megoldás, mégpedig a huzatgátló. Ez az eszköz beszerezhető öntapadós verzióban, de létezik ajtó és ablakszigetelő párna is, melyek ragasztás nélkül is használhatók, s remekül látják el funkciójukat. Ami biztos, hogy gondos odafigyeléssel és néhány apró trükkel sok energia spórolható, mely által a befizetésre váró számlák is észrevehetően alacsonyabb összeggel bírnak majd.