A triptofán jótékony hatásai

A triptofán egy esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet nem képes előállítani. A triptofán befolyásolja a hangulatot, hiszen két fontos hormon termelésében van szerepe, melyek a szerotonin és a melatonin. Ezenkívül a triptofán a szervezet stressz válaszára is hatással van.

Triptofán egy olyan esszenciális aminosav, amely természetes hangulatszabályzóként működik, a fentebb említett melatonin és szerotonin hormonok termelését segíti elő, valamint a hormonok egyensúlyba hozásához is hozzájárul. A triptofán fogyasztásnak természetes nyugtató hatása is van, ezáltal hozzájárul a szorongás leküzdéséhez és a nyugodt, pihentető alváshoz. Kutatások arra is rávilágítottak, hogy a triptofán a növekedési hormon felszabadulását is stimulálja, valamint csökkenti a szénhidrát iránti sóvárgást. A triptofánt sokan az alvási problémák kezelésére használják nyugtató hatása miatt. A triptofánnak köszönhetően csökken az alvás közbeni forgolódás, az álmatlanság, valamint az alvás alatti fogcsikorgatás is. A triptofán ezenkívül a függőségek ellen is igazán hatásos lehet a gyógynövényekkel együtt kombinálva.

A triptofán szedése hozzájárul az egészség fenntartásához, illetve az egészséges testsúly fenntartásában is nagy szerepe van. A megnövekedett szerotonin szint a nyugalmat segíti elő, stresszcsökkentő hatású. Ezenkívül a triptofán a fizikai teljesítmény fokozására is kiválóan használható. Így nem csoda, hogy a versenysportolók egyik fő táplálékkiegészítőjének számít a triptofán. Ha szeretne triptofán étrendkiegészítőt vásárolni, azt akár online is megteheti, még pedig a vitaminstore.hu webáruházban, ahol kiváló minőségű termékek széles választékát találja egy helyen, ráadásul nagyszerű árakon!