A világ hét említésre méltó csodája

A világ hét csodájáról már mindenki hallott, egyet-kettőt fel is tud sorolni a többség, azonban azt már kevesen tudják, hogy ki állapította meg a világ első hét csodájának listáját. Érdemes tudni, hogy napjainkban is van egy újabb hetes lista, melyen a világ új hét csodája kapott helyet.

A világ 7 csodája kapcsán a legtöbb ember a történelem órákon szerez ismereteket. A világ első hét csodájaként Szidóni Antipatrosz az általa megítélt legszebb épületeket nevezte meg. Az egykori hét csodából ma már kizárólag a gízai piramisok állnak, a többi megsemmisült földrengésben vagy tűzesetben. Az egyiptomi pharoszi világítótorony, a babiloni Szemiramisz függőkertje, az olümpiai Zeusz-szobor, az epheszoszi Artemisz-templom, a halikarnasszoszi mauzóleum és a rodoszi kolosszus fénykorukban igazán impozáns épületek voltak, mára azonban egyik sem létezik. Az elmúlt századokban számos kategóriában nevezték meg a világ hét új csodáját. Ilyen kategóriák például a természeti csodák, a víz alatti csodák vagy a szárazföldi csodák. 2007. július 7-én egy új lista született, ami az emberek megkérdezésével jött létre. A csodákra a világ minden tájáról lehetett szavazni.

A szavazás lezártát követően megszületett a világ hét új csodája, melyek a következők: a Tádzs Mahal, a római Colosseum, a Machu Picchu, a Kínai Nagy Fal, a jordániai petra romváros, a Rio de Janeiróban lévő Megváltó Krisztus szobor és Chichén Itzá mexikói romváros. Ezeket a csodás látnivalókat minden évben rengeteg turista keresi fel. A világ hét csodája felhívásra közel száz millió szavazat érkezett és összesen 177 csodára tudtak szavazni az emberek. Egyszer az életben érdemes megtekinteni ezeket a csodákat. Ha utazása előtt szeretne utasbiztosítást kötni, akkor látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!