A világ vasútjai egy helyen!

A repülőre ugrás kényelmes lehet, de semmi sem romantikusabb, mint egy hosszú vonatút a vidéken. Végül is, melyik más esetben olyan szép az utazás, mint maga a cél? És mivel a vonatok gyakran áthaladnak kevésbé ismert városokon és tájakon, nagyobb valószínűséggel vesz észre valamit a kitaposott ösvényen, nem utolsósorban azért, mert a vasúti síneket gyakran olyan helyeken fektetik le, ahol nem gyakori a gyalogos forgalom.

Világ vasútjai és azok leírásai megtekinthetőek az axa-assistance.hu weboldalon ahol többet is megtudhat a vasúti utazások élményeiről.  Természetesen nem minden vonatút egyforma, de ilyenkor ámulattal bámul ki az ablakon. Ha lenyűgöző kilátást szeretne megtapasztalni a retró cosplay oldalával, akkor érdemes megnéznie a Hudson River Rail Excursions-t. A „világ leghíresebb vonatának” nevezett New York Central 20th Century Limited vonata az 1940-es és 1950-es évekbe viszi vissza az utasokat egy oda-vissza úttal New York városából Albanyba, ugyanazon az útvonalon, amelyet az elmúlt évtizedek utasai követtek. A tematikus kirándulás (igen, fel lehet öltözni!) minden év októberében és júniusában péntektől vasárnapig tart. A jegyek gyorsan elfogynak, ezért mindenképp vegye meg a sajátját, amint elindul utazni!

Mindössze négy órára Las Vegastól a nevadai Ely városában, ez a történelmi gőzvonat visszarepíti utasait az időben. Csakúgy, mint közel egy évszázada, a Nevada Northern Railway is a Robinson-kanyonon keresztül haladt a Ruth Copper Mining District felé, ami hemzseg a történelemtől. A normál nappali utakon kívül a vasútvonal éjszakai túrát is kínál, amelyet „csillagvonatnak” neveznek, ahol az utasok világítás nélkül élvezhetik a gyönyörű éjszakai égboltot. A vonat megáll, hogy az utasok távcsővel nézhessék az éjszakai égboltot.  Amennyiben többet tudna meg a legszebb vasútvonalakról, nézzen be az axa-assistance.hu weboldalra.