A vízivással kapcsolatos tévhitek és igazságok

A kellő mennyiségű vízfogyasztás az egészséges életmód egyik alappillére. Mégis rengeteg hiedelem, tévhit kering a vízfogyasztás kapcsán. Sajnos sokan még mindig elhisznek bizonyos tévhiteket vagy általános igazságként hivatkoznak rájuk. Az alábbiakban eloszlatunk néhány tévhitet és eláruljuk mi az, ami valóban hatásos.

Szűrt víz mellékhatásai kapcsán érdemes megismerni néhány általános igazságot a vízfogyasztás kapcsán. Sokan úgy vélik felesleges ezt a témát újra és újra kivesézni, mi azonban úgy véljük nem lehet eleget beszélni a vízfogyasztás fontosságáról. A legtöbb ember ugyanis nem iszik elegendő vizet, emiatt olyan kellemetlen tünetekkel küzd, mint a kellemetlen szájszag. A dehidratáció nem játék, így érdemes ügyelni a kellő mennyiségű folyadékfogyasztásra. Sport és aktív életmód mellett, illetve nyáron a hőségben még több folyadékot kell fogyasztani. Szintén tévhit, hogy csak akkor kell folyadékot fogyasztani, amikor szomjas az ember. Az igazság az, hogy olyankor már késő. A szervezet több módon igyekszik jelezni, hogy a testben nincs elegendő folyadék. Az első jelzés a szomjúságérzés, majd ezután jön a fejfájás, koncentrációs zavarok, szédülés, a teljesítmény látványos visszaesése.

Szintén tévhit, hogy mindegy mit iszunk, lényeg, hogy folyadék legyen. A szervezet hidratáltságát nem cukros italokkal és gyümölcslevekkel kell biztosítani. Utóbbi szintén tele van cukrokkal. A legjobb a sima, szénsavmentes víz fogyasztása. Sokan nem tudják, de minden élelmiszer tartalmaz kisebb-nagyobb mértékben vizet. Ettől függetlenül fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, méghozzá a megfelelő formában. Ha szeretne bővebb információkat olvasni a témában és további tévhiteket ismerne meg, akkor látogasson el a wellnetviztisztito.hu weboldalra!