Ablaktörlő az alkatreszek.hu webáruházban!

Az ablaktörlő karnak nagy haszna van esős időben, gyakorlatilag enélkül nem lenne biztonságos a közlekedés. Bármilyen hasznos is, az ablaktörlő sem örökéletű, tehát a csatlakozási pontok idővel elkopnak, az ablaktörlő kar pedig eltörhetnek, tehát csak a csere jelent megoldást.

Ablaktörlő vagyis ablaktörlő lapátok ritkán kerülnek kicserélésre, azonban ennek ellenére az idő vasfoga, valamint a folyamatos kopás ezeket a szerkezeteket sem kíméli, így van rá esély, hogy megsérülnek vagy akár el is törnek. A csereművelet egyáltalán nem bonyolult, valamint az ablaktörlő lapátok sem drágák. Nem is a csereművelet jelenti a problémát, hanem sokkal inkább a cseréhez szükséges úgy nevezett kar lehúzó szerszám, amivel a legtöbb ember nem feltétlenül rendelkezik, hacsak nem lelkes ezermesterről van szó. Az autó szervizekben természetesen megtalálható ez az alkatrész, így, ha nem szeretne kínlódni, akkor érdemes szervizben elvégeztetni a cserét. Viszont azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ahány márka és típus, annyiféle ablaktörlő, tehát körültekintően kell választani.

Az egyszerűbbnek mondható, régebbi típusú autókon két egyforma ablaktörlő lapát található, míg a modern autókra, amik erősen hajlított szélvédővel rendelkeznek, inkább az aszimmetrikus törlőlapátok a jellemzők. Az ablaktörlőre érdemes úgy tekinteni, mint egy afféle gyűjtőfogalomra, hiszen az ablaktörlő fogalom magába foglalja a teljes szerkezetet, tehát nem csak a lapátokat, hanem a szárakat, elektromos motort, és az átvitelt is. Az ablaktörlők geometriai szempontból tökéletesre tervezett alkatrészek, amik kellő erővel szorítják le az ablaktörlést végző gumibetétet a szélvédőre. Ha Önnek is ablaktörlőre van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!