Ajakápoló az egészséges ajkakért

Az ajkak egész évben ki vannak téve a különféle tényezőknek, melyek következtében az ajkak elvesztik nedvességtartalmuk, így kirepedeznek és amellett, hogy nem nyújtanak szép látványt, még fájni is fognak. Célszerű időben gondoskodni a kellő védelemről.

Ajakápoló különösen azok számára hasznos, akik rendszeresen küzdenek száraz, repedezett ajkakkal. A hideg időjárás különösen igénybe veszi az ajkakat, hiszen a hideg szél és a befűtött lakás meleg levegője egyaránt hatással vannak az ajkakra, méghozzá negatív értelemben. A probléma az, hogy az ajkakon a bőr nagyon érzékeny, mivel ezen a területen nem találhatók faggyúmirigyek, valamint olajos védőréteg sem. Éppen ezért az ajkak kiszáradnak, kicserepesednek. Ez esztétikailag sem szép látvány, de az is további probléma, hogy a kicserepesedett ajkak gyakran fájnak is. Az ajakápoló képes regenerálni a kirepedezett bőrt, így az ajkak újra puhák és egészségesek lesznek. Ha az arcápolás eddig mindennapi rutinja volt, akkor ideje az ajakápolást is beiktatni a mindennapokba, aminek köszönhetően többé nem fognak ajkai kirepedezni.

Habár elsősorban télen vannak komoly viszontagságoknak kitéve az ajkak, nyáron is elkél a védelem. Az ajkak kevés pigmentsejtet tartalmaznak, így a káros UV-sugaraknak fokozottan ki vannak téve. Különösen napozás közben érdemes gondoskodni a védelemről. Napozáshoz olyan ajakápolót érdemes használni, mely fényvédővel van ellátva. Míg a téli hidegben olyan ajakápolónak veszi nagy hasznát, mely gazdag a különféle ápoló anyagokban. Ha jó minőségű ajakápolóra van szüksége, akkor azt akár online is meg tudja vásárolni, méghozzá a gyogyline.hu weboldalról, ahol kiváló minőségű gyógyhatású termékek széles választékát találja, beleértve az ajakápolókat is!