Akcióterületi terv a hatékony város fejlesztésért

Az akcióterületi terv egy nélkülözhetetlen tervezési eszköz. Gyakorlatilag enélkül nem létezik hatékony városfejlesztés. Számtalan esetben, amikor egy városrész fejlesztésére, megújítására van szükség, akkor akcióterületi terv elkészítésére van szükség.

Akcióterületi terv elengedhetetlen része az effektív város fejlesztésnek. Ha a szakirodalom által használt definícióval szeretnénk élni, akkor úgy fogalmazunk komplex városfejlesztési akcióterv. Ez alapvetően annyit tesz, hogy az akcióterületen lévő városi szövet tervszerű és egyben tudatos átalakítása. A városok, valamint a települések fejlesztésére Magyarország Kormánya és az Európai Unió nagy összegű vissza nem térítendő támogatásokat biztosít. Az akcióterv és a támogatások által megvalósulhat a fenntartható városfejlesztés, ehhez azonban, talán mondanunk sem kell, hogy nagy tudással és tapasztalattal rendelkező szakértőkre van szükség. A Városfejlesztés Zrt. esetében mindkettő megvan, így mi őket ajánljuk, hisz korszerű tudással és két évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, ezért olyan akcióterületi tervet készítsen, mely a helyi gazdaság adottságait figyelembe véve, akár bevételeket is előidézhet.

Érdemes megemlíteni, hogy az akcióterületi terv használatát, valamint alkalmazásának módszertanát a Városfejlesztés Zrt. fejlesztette ki és terjesztette el szerte az országban. A városfejlesztés Zrt vezetői komoly kapcsolati tökével rendelkeznek, például szakmai és egyetemi értelmiségiekkel, így ezeknek a kapcsolatoknak köszönhetően, valamint a rendszeres előadások és publikálások által arra törekednek, hogy az egyetemi képzés hallgatói megismerhessék a Városfejlesztés Zrt. által adaptált eszköztárt, illetve módszertant.