Álláslehetőség és a közösségi média kapcsolata

Az álláskeresés ma már nem csupán csak abból áll, hogy jelentkezünk egy-egy számunkra megfelelőnek tűnő munkára. A közösségi média az élet szinte minden területére betört és ha tetszik, ha nem, komoly hatással van a mindennapjainkra.

Álláslehetőség ma már akár a közösségi platformokon is szembe jöhet velünk, így érdemes nyitott szemmel járni. A többség hallott már a LinkedIn-ről, mely mára a világ legnagyobb szakmai közösségi médiafelületévé nőtte ki magát. Okosan használva kiválóan alkalmas üzleti kapcsolatok építésére, toborzásra, marketingre és természetesen álláskeresésre is. A tagok saját önéletrajzukat töltik fel a profiljukba, így a munkáltatók és fejvadászok ezek alapján munkalehetőséget kínálhatnak nekik. Az állásportálok nyújtotta lehetőségek mellett a LinkedIn komoly lépéselőnyt jelenthet és megkönnyítheti a dolgunkat, hogy mielőbb rátaláljunk arra a pozícióra, amiben hosszú távon el tudjuk magunkat képzelni. Gyakorlatilag a platform olyan akár egy hatalmas önéletrajz adatbázis. Ha jól alkotjuk meg a profilunkat, akkor biztos, hogy nagyon sok megkeresés fog érkezni, vagyis nem nekünk kell futni a munkalehetőségek után.

Ha biztosra akarunk menni és mielőbb szeretnénk munkához jutni, akkor a különféle állásportálokat is célszerű átnézni. Ha megvan a kinézett álláshirdetés, amire szívesen jelentkeznénk, akkor mindenképp szükségünk lesz egy önéletrajzra. Alapvetően az álláskeresésre is érdemes az az örökérvényű megállapítás, hogy jobb többlábon állni. A töretlen próbálkozás előbb-utóbb sikert hoz. Ha rendelkezünk egy jó CV-vel, akkor onnan már csak egy lépés az állásinterjú és a pozíció elnyerése. A különféle munkalehetőségek átböngészéséhez érdemes ellátogatni a jobtain.hu weboldalra, ahol önéletrajz készítésre is van lehetőség.