Állítsd meg a hajhullást és turbózd fel a hajnövesztést!

A hajhullás minden nő és férfi rémálma, hiszen hajunk a megjelenésünk éke, nem véletlenül nevezik hajkoronának. Férfiak esetében inkább kopaszodásról beszélünk, de ez mit sem változtat azon, milyen károkat okoz önbizalmunkban, ha megváltozik az, amit a tükörben látunk.

A hajszálak nagyon érzékenyek, vizsgálatukkal rengeteg információt kaphatunk az étkezési szokásainkról, környezetünkről, életmódunkról. Már egyetlen hajszál mikroszkopikus vizsgálatával rengeteg olyan információhoz tudunk jutni, amit nem is gondolnánk.

Hajunk ki van téve a környezeti ártalmaknak, az évszakváltásoknak, az elégtelen táplálkozási szokásainknak, a hormonális változásainknak és persze a genetikánknak is. A kóros hajhullás ismérve, ha naponta több mint 80-100 hajszálunk hullik ki úgy, hogy nem nő helyettük legalább ugyanennyi új hajszál.

A hajhullásnak számtalan fajtája van! Amennyiben tartósabb ideig fennáll a hajvesztés, elkerülhetetlen az orvosi kivizsgálás. A vérvizsgálatot és endokrinológus felkeresését ne halogassuk, hiszen a kiváltó okok feltárása után lehet csak eredményesen kezelni a hajhullást.

Az egyik leggyakoribb hajhullás fajta az androgén alopecia. Egyik jellegzetes tünete az úgynevezett miniatürizálás, amikoris a normál, megszokott minőségű hajszálat egy gyengébb, vékonyabb hajszál váltja fel (elvékonyodás). Ez egy hormonális eredetű hajhullás, nőknél általában a menopauza körül és után jelentkezik, férfiaknál akár már a korai 30-as éveikben. Oka a fejbőrben megnövekedett dihidrotesztoszteron (DHT) szint. A magas DHT-szint az oka a hajtüszők zsugorodásának. Ez a folyamat akár évekig is eltarthat. Ilyen esetben már csak a DHT-blokkolót tartalmazó készítmények segítenek és még egy nagyon fontos dolog: a fejmasszázs. Az androgén alopecia minitürizáló hatása miatt a hajhagymák körüli vérkeringés lecsökken. Emiatt lecsökken a hajhagymák tápanyag- és oxigénellátása is, amitől a hajhagymák elhalnak. Elhalt hajhagyma helyett már nem keletkezik új, ezért nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk meglévő hajhagymáink védelmében.

A fejmasszírozást végezhetjük ujjbegyeinkkel is, de a legjobb hatást a Full Hair kefével tudjuk elérni, amit használhatunk hajmosáskor is. Napi 10 perces masszírozással már remek eredményeket tudunk elérni. Mindamellett, hogy a kefével való masszírozás mennyire kellemes élmény, stresszcsökkentő hatása mellett stimulálhatjuk vele hajhagymáinkat. A Full Hair kefés masszírozás jó szolgálatot tesz akkor is, ha nem áll fenn komoly hajhullás, hanem a célunk a hajnövesztés. Hajnövesztéshez szintén érdemes belülről (hajvitaminok) és kívülről (Full Hair kefés masszázs) is támogatni hajhagymáink aktivitását. Sokszor csalódottan tapasztaljuk, hogy egyes hajvitaminok egyáltalán nem hatnak, pedig a hatóanyag benne van a kapszulákban. Nos, ebben az esetben csupán az történik, hogy a hajhagymánk nem tudja felvenni a tápanyagot, mert elégtelen a vérkeringés a hajhagymáink körül. Ne becsüljük alá a fejmasszírozás jelentőségét, sokszor hajhagyma-életet ment!