Angol és francia levendula palánta

Manapság már egyre inkább nagy teret hódít az alternatív gyógyászat. Hogyha megbetegszünk, akkor jó, ha gyógyszerek helyet különféle gyógynövényekből készült kivonatokat, teákat fogyasztunk.

Levendula palánta vásárolható meg a pannonhalmi levendula.hu internetes áruházból. A levendula termesztésének hazánkban nagy a hagyománya és Pannonhalmán már a 18. század óta termesztik. A levendula az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyógynövény. Leginkább illóolaj formájában használják, kiváló aromaterápiás hatása miatt. A levendulából készült olajat csepegtethetjük fürdővízbe vagy párologtathatjuk aromamécsesben, vagy akár használhatjuk borogatáshoz is. A pannonhalmi kertészet már több tízéve forgalmaz kész, saját nevelésű levendulatöveket, amelyek a későbbiekben a legkülönfélébb felhasználási lehetőségekre alkalmasak. Az itt dolgozó csapatnak rengeteg tapasztalata van ezen a téren és minden tudnak a termesztésről. A termesztéssel kapcsolatban szaktanácsadást is nyújtanak a vásárlóknak. Vásárolhatunk innen levendula palántát kis-és nagytételben egyaránt.

A növénynek összesen több mint 21 fajtája ismert, azonban a természetgyógyászat szempontjából csak három fajtája értékes. Pannonhalmán az angol és a francia fajtát termesztik, mivel ezek számítanak a legelterjedtebbek. A levendula a napos, meleg, védett helyet kedveli, ahol a tövek akár húsz évig is elélhetnek. A képzett kertészetek és a levendulatermesztők mellett, a kistermelők és magánemberek közül is egyre többen készíttetnek saját levendula olajat az otthon termett virágból. Látogasson el Ön is a pannonhalmilevendula.hu weboldalra és vásároljon profi termesztőktől levendula palántát. Kérdés esetén hívja a 06-20/595-777-es telefonszámot, vagy írjon emailt az info@pannonhalmilevendula.hu email címre.