AXA utasbiztosítás Covid fedezettel

A világjárvány kitörése óta sokakat foglalkoztat, hogy az utasbiztosítás mi mindenre nyújt fedezetet. AZ utazóközönséget elsősorban az foglalkoztatja, hogy az utasbiztosítás a karanténnal és a COVID-19 vírussal kapcsolatos eseményekre is fedezetet nyújt-e, illetve az is gyakori kérdés, hogy milyen feltételekkel lehet útlemondási biztosítást kötni.

Utasbiztosítás Covid fedezettel, avagy mi mindent lehet tudni az AXA utasbiztosítása kapcsán? Manapság sokkal inkább meg kell gondolni, hogy útnak indul-e, illetve az elővigyázatosságra külön oda kell figyelni, hiszen a világjárvány, illetve a korlátozások megváltoztatták az utazási szokásokat. Az emberek érezhetően bizonytalanabbak, sokan nem is kelnek útra, kihagyják a tervezett nyaralást. Amit biztosan tudunk tanácsolni, hogy az utasbiztosítást továbbra se vegye félvállról, utazás előtt mindenképp kösse meg. A biztosítási feltételeket eddig is ajánlott volt alaposan átolvasni, azonban erre most még nagyobb szükség van. Nagyon sok félreértés elkerülhető, ha alaposan végig olvassa a biztosítási feltételeket.

2021. július 1-jén hatályba lépő uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet alapján védettségi igazolvány birtokában be lehet utazni bizonyos országok területére, azonban az egyes országokban eltérőek lehetnek a szabályok, ezért mindenképp azt javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódjon még az utazás előtt, méghozzá hivatalos forrásokból. Ha valaki külföldön kerül karanténba egészségügyi szövődmények nélkül, tehát úgy nevezett technikai karanténba kerül, akkor az AXA utasbiztosítás nem érvényes, tehát a karanténhoz köthető járulékos költségeket nem lehet a biztosítással megtéríteni. Bővebb információkért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!