Az ágyneműhuzatok, amelyek megszínesítik az álmainkat

Az ágyneműhuzatok csoportjába tartoznak a paplan-, párna-, kispárna huzatok és a lepedők is. Kellemesebbek velük az éjszakák és vidámabbak az ébredések. Legnépszerűbb közülük a pamut anyagú, de a flanel és a krepp is roppant kedvelt a felnőttek és a gyermekek köreiben is.

Egy jó ágyneműhuzat akkor tökéletes, ha anyaga kellemes a bőrhöz, ha nem izzadunk és nem is fázunk alatta. Aki vásárolni szeretne, az bizony ágyneműhuzatok tengerében könnyen elveszhet. Viszont az online webáruházakban könnyedén leszűkíthetjük a szín, vagy minta keresővel a kört.

Az ágyneműhuzatok azok a lakástextilek, amelyek minden otthonban szebbé teszik a hálószobát. Egy új ágyneműhuzat a hálószoba felpezsdítésének legegyszerűbb és leggyorsabb módja. Megannyi csodás mintázatú és színvilágú ágyneműhuzatok léteznek, amelyek közül, ha rátalálsz a saját stílusodhoz illőre, tökéletes hangulat lesz a hálódban.

Az ágyneműhuzatok kiválasztásának egyik fő szempontja a mérete. Egyedül alszol, vagy ketten egy takaró alatt, esetleg gyermek méretűt szeretnél, ez az egyik kiindulópont vásárlás előtt. A hazánkban normál méretnek számító ágyneműhuzat 140 x 200 cm-es paplanhuzatból áll, 70 x 90 cm-es nagypárna huzatból és 40 x 50 cm-es kispárna huzatból. Ami ettől eltérő, az a nagy-dupla paplanos garnitúra, ami már nagyméretű, 200 x 220 cm-es paplanhuzatot tartalmaz.

Ágyneműhuzat
Ágyneműhuzat

Ágyneműhuzatot viszonylag ritkán vásárolunk. Ha pedig oda kerül a sor, előfordul, hogy bizonytalanul kutatjuk a megfelelőt. Sokan gondolják, hogy a 100% pamut a tökéletes, de a kevert szálas, 80% pamut 20% poliészter a mosással szemben sokkal ellenállóbb és színtartóbb. A 20% poliészter észrevehetetlen, lényeges különbséget nem fogsz felfedezni a 100% pamuttal szemben. Ha nagyon fázós vagy, akkor a flanel ágyneműhuzatok a tökéletesek számodra. A flanel zseniálisan meleg anyag, vastagabb szövésű a pamuttal, vagy kreppel ellentétben. A téli, hideg éjszakákra mindenkinek jár a flanel ágyneműhuzat melegítő, óvó, gondoskodó ölelése. Csodaszép színek, stílusos minták kaphatóak belőlük.

Tökéletes éjszakai élményben van részük azoknak, akik jól választják meg az ágyneműhuzatokat. A család minden tagjának jár a pihentető szép álom. A felnőtteknek és gyermekeknek, fiatalabbaknak és idősebbeknek is ugyanolyan fontos a megfelelő, minőségi pihenés egy szép, minőségi ágyneműben.

A puha, selymes ágyneművel megágyazott ágyba olyan érzés befeküdni, mintha egy habos felhőkön pihenő kis angyalka lennél.