Baba testápolás minőségi termékekkel

Nem csak a felnőttek bőre igényli a testápolást, hanem a babáké is, sőt a legkisebbeknek fokozottan szüksége van a bőrápolásra! Ugyanakkor nem mindegy, hogy ez milyen termékekkel valósul meg! Gyakran merül fel a kérdés, hogy a babák bőre igényel-e valamilyen speciális terméket vagy ápolást, esetleg a felnőttek esetében alkalmazott termékeket is be lehet-e vetni?

Baba testápolás kapcsán először is érdemes tisztában lenni vele, hogy a kisbabák bőrét születéskor úgy nevezett magzatmáz védi. Ez akadályozza meg, hogy a baba bőre felázzon a magzatvízben, mely a születéskor még nagyon vékony. Egykor a születést követően szinte azonnal megtisztították a babát a nem kívánt ragacsos anyagtól, azonban mára ez megváltozott. Ma már tisztában vagyunk vele, hogy a magzatmázat nem érdemes letörölni az újszülöttről, mivel a baba bőrébe felszívódva továbbra is védelmet nyújt. Erre nagy szükség van, hiszen idő, míg a baba immunrendszere megerősödik és ellen tud állni a kinti világ ártalmainak. A babák bőre különleges bánásmódot igényel, mivel sokkal vékonyabb a bőrük, mint egy felnőtté. Sokkal inkább ki vannak téve a külső behatolásnak, mivel vékonyabb szaruréteggel rendelkeznek.

Jó ötletnek tűnhet az otthon található, felnőttek által használt testápolót használni, azonban azt javasoljuk, hogy babája érdekében vásároljon kifejezetten babák számára kifejlesztett terméket. Ez nem csak a babákra igaz, hanem a két-három éves gyerekekre is. Az antibakteriális szereket jobb elkerülni, főleg, hogy a baba bőrének egyáltalán nincs szüksége ilyen szerekre. A baba testápolót fürdés után célszerű használni, így a bőr rugalmas és puha marad. Ha szeretne baba testápolót vásárolni, akkor látogasson el a gyogyline.hu webáruházba, ahol kiválaszthatja a megfelelő baba testápoló terméket!