Canon nyomtatófej minden mennyiségben!

Sokan kérdezik, hogy mi az a nyomtatófej? Általában az a részt, amely a színeket és/vagy adatokat (karaktereket, képeket) a hordozóra, például papírra továbbítja. A nyomtatási módtól függően különféle típusú nyomtatófejek léteznek, például termikus (hőtranszfer), tintasugaras és elektrofotográfiai.

Canon nyomtatófej vár minden kedves érdeklődőre az onlinetoner.hu weboldalon ezért keressen fel minket ha ön is le szeretné cserélni a nyomtatófejet. A nyomtatás osztályozható az ütő és a nem ütő módszerekre. Az ütő módszer olyan nyomtatást alkalmaz, amely mechanikusan továbbítja a tintát a papírra egy tintaszalag leütésével. Kétféle ütő nyomtató létezik: az egyik egy rúddal vagy tűvel hozza létre a pontokat (pontmátrix nyomtató), a másik pedig mátrix típusú elemeket használ karakterek, például szövegek nyomtatásához. A pontmátrix nyomtatókat gyakran használják az ATM könyvelési alkalmazásokban. Az ütő nyomtatási módszerekkel ellentétben nem ütő nyomtatást is ismerünk. Hőátadási módszer: Olyan eljárás, amelynek során viasz vagy gyanta alapú tintaszalagot olvasztanak (ragasztanak) egy anyagra, például papírra, hő alkalmazásával.

Tintasugaras módszer: olyan módszer, amely apró kamrákból festékcseppeket juttat a megfelelő anyagra. A finomabb festékszóró lehetővé tette a nagyfelbontású nyomtatást. Elektrofotográfiai módszer: Olyan technika, amely lézer vagy LED fény segítségével elektrosztatikus látens képet alkot egy pozitív töltésű fényérzékeny dobra, amelyre negatív töltésű festék kerül, és csak a pozitív képhez tapad. A képet ezután átviszik a papírra és összeolvasztják hővel és nyomással, hogy tartósan tapadjanak a papírra. Ezekhez a módszerekhez mind szükség van nyomtatófejre, tehát keressen fel minket az onlinetoner.hu weboldalon és itt megtekintheti az összes Canon nyomtatófejünket.