Csomagküldés biztonságosan

A csomagküldés ma már bevett gyakorlat; egyre gyorsabban és egyre nagyobb biztonsággal érnek célba a csomagjaink, így a tárgyak futárszolgálaton keresztül történő küldését egyre szívesebben alkalmazzuk.

A csomagküldés előtt viszont meg kell jegyeznünk néhány apró szabályt és javaslatot annak érdekében, hogy a csomag minél nagyobb biztonságban utazhasson és mindenképpen megérkezzen a címzetthez.

A legtöbben a csomagolás során vétik a hibákat. Legelőször is tudni kell, hogy a csomagolás papírba, fóliába, dobozba, ládába vagy hullámkartonba történhet. Talán első hallásra furcsának tűnhet, de épp a kartondoboz sérülhet legkönnyebben, ezért ajánlatos fóliával körbetekerni; ezzel az esetleges nedvesedéstől is védhetjük.

Talán a csomagolás anyagánál fontosabb, hogy a csomagolóanyag szakadásmentes legyen. Arra is figyeljünk, hogy a csomag megfelelően le legyen zárva, ne nyíljon ki és ne lógjon ki belőle semmi. Ha netalán olyan tárgyat szeretnénk küldeni, ami felsértheti a csomagolást, akkor szenteljünk nagyobb figyelmet a megfelelő becsomagolására.

Sajnos sokan „kettő az egyben” akciót szeretnének és a nagyobb küldemény külsejére kisebb csomagot, dobozocskát vagy levelet ragasztanak. A futárszolgálatok ezért a tárgyért szinte soha nem vállalnak felelősséget.

Amennyiben egy csomag törékeny elemeket tartalmaz, azt mindenképpen jelölni kell a dobozon, illetve a feladásnál az íven jelezni kell. Máskülönben egyetlen futárszolgálat sem fordít kiemelt figyelmet a csomagok rázódásmentes szállításának. Tudni kell, hogy a csomagok futószalagon utazhatnak, ezért a törékeny szállítmányok esetén ajánlott vastagabb fóliázást is alkalmazni. Ha mi magunk is odafigyelünk az alapvető ajánlásokra a csomagfeladás során, az esetben nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés.