Csőrepedés, valódi vészhelyzet!

Nincs mit szépíteni: a csőtörés felér egy sorscsapással, de azt sem túlzás mondani, hogy kész katasztrófa. Még a legpatinánsabb, legszebb otthonokat is képes katasztrófaövezetté varázsolni, ha elszabadul a víz, melynek eredménye tocsogó szőnyeg, tönkrement bútorok, felpúposodott parketta és nedves falak.

A csőrepedés kapcsán itt tájékozódhat bővebben! Csőtörés esetén érthető a teljes kétségbeesés, azonban nagyon fontos mielőbb cselekedni. A legfontosabb mindenképp, hogy mielőbb hívjon egy vízvezeték szerelőt. Szerencsére vannak olyan szakemberek, akik 0-24 órában rendelkezésre állnak és ünnepekkor vagy akár az éjszaka közepén is kiszállnak a helyszínre, hogy megállítsák a katasztrófát. Ugyanakkor mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy minimalizáljuk a károkat. Akár rövid időn belül megérkezik a szerelő, akár hosszabb ideig várni kell, hogy megérkezzen, nagyon fontos mielőbb elzárni a központi vízcsapot. Ezt követően a bojlert is ki kell kapcsolni, ami víz nélkül is könnyen tönkre mehet, nem szükséges tovább növelni a károkat.

Nagyon fontos ügyelni rá, hogy az elektromos berendezések ne érintkezzenek a vízzel. Elővigyázatosságból érdemes lehet áramtalanítási lépéseket végezni. Ha egyértelműen látszik, hogy honnan érkezik a víz, például jól látható a repedés, amin keresztül feltör a víz, akkor ideiglenes eszközökkel, például egy erősebb szigetelőszalaggal leragasztható. Ha bizonytalanok vagyunk a víz eredetét illetően, akkor viszont marad a várakozás. A munka oroszlán részét természetesen a vízvezeték szerelő szakember látja el, azonban a károk minimalizálásában nekünk is nagy szerepünk lehet. A csőtörés helyének megállapítása kamerás módszerrel is működhet, így nem szükséges bontani. A munka elvégzését követően kerülhet sor a károk rendezésére, a biztosító értesítésére.