Dr. Majó Zoltán lett az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatóját 2011-ben

A nemzeti fejlesztési miniszter Fellegi Tamás 2011. január 1-jén nevezte ki Dr. Majó Zoltánt a Szegedi Tudományegyetem új gazdasági és műszaki főigazgatójának. Dr. Majó Zoltán egyetemi docens, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) korábbi vezetőjének posztja 2014. december 3-ig szól.

Dr. Majó Zoltán 1970-ben született Pitvaroson. 1991-1995 között Szegeden a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karán tanul matematika – fizika tanári szakon, illetve 1994 és 1999 között az Állam és Jogtudományi Kar Közgazdász szakán. 2000-től tanársegéd a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. 2000 és 2003 között ügyvezető volt az Oktatási Minisztériumnál. 2004-től adjunktus, az SZTE fejlesztési igazgatója, valamint ugyanezen évtől vezeti a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központját, valamint a Kar Távoktatási Bizottságát. 2007-től a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért tagja, majd 2009-től egyetemi docens.

Nappali és távoktatási tagozaton oktat menedzsment, vállalati toborzási folyamatok, információ menedzsment, e-business, humán erőforrás menedzsment és karrier-tervezés kurzusokat. Fő kutatási szakterülete az információs társadalom gazdaságának és a humán erőforrás-menedzsment kapcsolatrendszerének kutatása. Emellett vizsgálta többek között az információ menedzsment és e-business modellek és megoldások sajátosságait, illetve az emberi erőforrás menedzsment és az információs társadalom összefüggés rendszerét. Tráser Ferenc utódjaként Dr. Majó Zoltán feladata lesz a gazdasági és műszaki feladatok ellátása.

A cél a költségvetés megfelelő beosztása és az egyetem stabilitásának megtartása. Fontos figyelmet fordítani az egyetem infrastruktúrájának fejlesztésére és a költséghatékony üzemeltetés irányába kell haladni. Mindemellett hangsúlyt kell, hogy kapjon a környezettudatos működés és a környezetvédelem is.

Forrás: http://szegedma.hu/hir/szeged/2011/01/majo-zoltan-az-szte-uj-gazdasagi-es-muszaki-foigazgatoja.html