Dr. Zsuffa Ákos (FVSZ elnök) a felnőttképzés jövőjéről!

A felnőttképzési kutatásban megkérdezett cégek többsége úgy véli, hogy ha a felnőttképzést rugalmasabb szabályoznák az sokkal jobban tudná ösztönözni a gazdaság résztvevőit arra, hogy képezzék alkalmazottjaikat.

Dr. Zsuffa Ákos (FVSZ elnök) felnőttképzéssel kapcsolatos elképzeléséről a piacesprofit.hu weboldalon olvashat majd, ahol további információkat tudhat meg a felnőttképzés lényegéről is. Az egyesület szerint a vállalkozók a felnőttképzésre összpontosítanának a versenyképesség és a versenyelőny javítása érdekében, a hatékonyság és a technológiai változások alkalmazásához, valamint az alkalmazottak megtartásához és ahhoz, hogy őket fejlesszék. A válaszadók fele saját felnőttképzését tudatos folyamatként írta le. Ezt jelzi, hogy a legtöbben oktatási együttműködést kötöttek jobbnál jobb oktatási intézményekkel, képzési szakértői szolgáltatókkal, akkreditált oktatási és képzésekkel foglalkozó cégekkel, valamint sokuknak saját tantervük és mentorálási tervük van – írták a kutatók a tanulmányban. Hozzátették ugyanakkor, hogy a vállalkozók lerövidítik a képzések idejét, és jobban támaszkodnak a digitális tanulási lehetőségekre, amelyek talán a leginkább arra várnak, hogy kihasználják őket.

A visszajelzések alapján a munkáltatók értékelik a terhelhetőséget, azt, ha valaki pontos és az önálló munkavégzés képességét is előnyben részesítik, és ezekre a területekre kívánnak koncentrálni a fent említett képzéseken. Az idegen nyelvű kommunikációt és a digitális tartalom létrehozását bár nem tartják fontosnak, viszont a mai világban talán ezekben van a legtöbb haszon. A közlemény szerint Zsuffa Ákos, a Felnőttképzési Szövetség elnöke egyetért azzal, hogy az online tanulás a felnőttképzésben szuperül kihasználható. Ha szeretne többet megtudni a felnőttképzésről és annak lényegességéről, látogasson el a piacesprofit.hu weboldalra.