Duguláselhárítás korszerű módszerekkel

A duguláselhárítás évtizedekkel ezelőtt még joggal keltett aggodalmat a lakástulajdonosokban. Nem volt ritka, hogy a vízszerelő mesterek falbontással oldották meg a problémát, maguk után hagyva a levert burkolatokat, a feltúrt lakást. A tulajdonosok egy-egy ilyen munka után gyakorlatilag felújításba kezdhettek.

Napjainkra azonban ezek a módszerek nagyon sokat változtak. Ahogy életünk minden terén, hogy a lefolyók megtisztításában is hatalmas technológiai fejlődés ment végbe, a korszerű eszközök használata ma már lehetővé teszi, hogy a dugulásokat falbontás nélkül is legyőzhessük. A kamerás cső- és csatornavizsgálat alkalmazásával bárminemű károkozás nélkül megállapítható, hogy a csövek pontosan hol és mitől záródtak el, így a dugulás elhárítás jóval egyszerűbb és hatékonyabb.

Sokszor előfordul, hogy a házban az okozza a problémát, hogy a kertben egy fa gyökérzete elzárta a csatornát. Képzeljük csak el, mekkora felfordulással járt egykor ennek a felderítése, hiszen nem csak a házat, de az egész kertet is fel kellett túrni. A duguláselhárítás egyik legbiztosabb módszere a kamerás csővizsgálat, mellyel mi is rendelkezésére állunk.