Duguláselhárítás makacs dugulások esetén

A dugulás nagyon sok kellemetlen pillanatot tud okozni és általában mindig a legrosszabbkor történik. Azonban nem szabad restnek lenni, ha szeretnénk hamar megszabadulni a problémától, akkor érdemes pumpát vagy csőgörényt ragadni és megszüntetni a problémát.

Duguláselhárítás szakember által a legegyszerűbb megoldás, ha a víz nem akar lemenni. Ugyanakkor mindenképp érdemes tenni egy próbát és megpróbálni a dugulást megszüntetni. Olykor a pumpa vagy a csőgörény megoldja a problémát, ezért mindenképp érdemes tenni egy próbát. A dugulás nem egyik pillanatról a másikra alakul ki, még akkor sem, ha úgy tűnik. Ahhoz, hogy a lefolyó elduguljon, egyre jobban be kell szűkülnie. Ezt elősegíti, ha olyan anyagok kerülnek a lefolyóba, amiknek egyáltalán nem ott lenne a helyük. Ennek elkerülése érdekében ügyelni kell rá, hogy a lefolyóba ne kerüljenek zsíros, olajos folyadékok, ételmaradékok, tisztasági betétek, játékok, tehát összességében ne használjuk szemetesnek a lefolyót, mert idővel megbosszulja magát. Olykor nem árt kitisztítani a lefolyót, azonban, ha erős bolti vegyszereket használunk, akkor nagyon fontos, hogy csínján bánjon vele, mert túl nagy mennyiségben károsíthatják a csöveket.

Vannak bizonyos házi praktikák, amiket be lehet vetni dugulás esetén a pumpa és a csőgörény mellett. Viszont, ha semmi sem válik be, akkor nincs más megoldás, mint kihívni egy szakembert. Nem csak a beltéri, hanem a kültéri csatornarendszer megtisztítására is rendelkezésre állnak a szakemberek. Ha nincs ötlete, hogy kihez forduljon, akkor érdemes ellátogatni a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen, valamint elérhetőséget is talál a szakemberekhez. Ha nem boldogul a dugulással, akkor mindenképp hívjon szakembert!