Egészség lökéshullám terápia által

A lökéshullám terápiát, pontosabban az ESWT-t, vagyis Extracorporal Shock Wave Therapy-t huszonöt éve fedezték fel. Ez azt jelenti, hogy ez a nagyszerű eljárás több, mint két évtizede segíti a pácienseket, akik számos jótékony hatásról számolnak be.

Lökéshullám terápia felfedezése kezdetén az eljárást kizárólag a vesekövek zúzására használták, azóta számos fejlesztés következtében már egyéb problémákra is használják a lökéshullám terápiát. A lökéshullám terápia olyan problémák esetében jelenthet megoldást, mint a sportsérülések vagy a mozgásszervi betegségek. A meggyőző eredményeknek köszönhetően ma már a világ számos országában alkalmazzák a lökéshullám terápiát. Sőt, a biztosítók támogatják a lökéshullám terápiával végzett kezelések költségeit, ezzel elismerve a lökéshullám terápia hatékonyságát. Hazánkban egyelőre kevésbé elismert ez a módszer, azonban egyre inkább terjed. Ennek köszönhetően egyre több ember szabadul meg a kellemetlen, kínzó fájdalomtól. A Swiss DolorClast lökéshullám terápiás készülék által előállított hallható-akusztikus hullámok hatékonysága abban rejlik, hogy beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A lökéshullám terápia által keltett hullámoknak köszönhetően az anyagcsere és a vérkeringés élénkül. A módszernek köszönhetően a fájdalom tényleges oka szűnik meg. Ez azért is előnyös, mert sok páciens nem szeretné sebészeti beavatkozásnak alávetni magát és gyógyszereket szedni. Gyakorlatilag a beteg életminősége jelentős mértékben nő, újra szabadon tud mozogni, fájdalmak nélkül. Ha Ön is mindennapos fájdalmakkal küzd, akkor érdemes kipróbálni a lökéshullám terápiát, melynek köszönhetően búcsút inthet a fájdalmaknak. Bővebb információkért látogasson el a kresak.hu weboldalra és tájékozódjon!