Ékszíj online, jó áron!

Vitathatatlan, hogy az autóipar hosszú utat tett meg a járművek első piaci bevezetése óta. Körülbelül egy évszázaddal ezelőtt a járműveket bőr motorszíjjal szerelték fel, amelyek hő hatására könnyen elhasználódtak vagy elpattanhattak.

Ékszíj jó áron elérhető széles kínálatban az ekszij.hu weboldalon, ezért ha ön is úgy érzi, hogy új ékszíjra lenne szüksége, akkor rendeljen tőlünk néhány kattintással és villámgyorsan elintézzük a kiszállítást. A régi bőröveket a motorokon két gumiszíj váltotta fel, ezek közül az egyik az ékszíj. Az ékszíj az egyik alapvető alkatrész, amelyet rendszeresen karban kell tartani. Ez egy rugalmas gumiszíj, amely egyesíti a motor egyes alkatrészeit. Összeköti a forgattyústengely-szíjtárcsát és a generátort a motor hűtőventilátorához. A szíjak nélkülözhetetlenek más hajtóművekben is, ideértve a légkondicionáló kompresszort, a vízszivattyút és a szervokormány-szivattyút. Ha egy régebbi japán használt autót vásárolt, akkor felfedezheti, hogy több szíjjal rendelkezik, amelyek a motor különféle részein működnek. Másrészt, ha egy japán autós aukción vásárolt újabb modellt, akkor annak motorkomponensei egyetlen szíjat használnak.

Ékszíj
Ékszíj

Ha nem tölt sok időt az autó motorháztetője alatt, akkor fogalma sincs, hogy néz ki az egészséges ékszíj. Függetlenül attól, hogy járműve régebbi ékszíjat használ egy kétszíjas rendszerben, vagy egy modern, többcélú szíjat, a legtöbb ékszíj fekete színű. Ezeknek a szíjaknak fogazott oldalai lehetnek, vagy lehetnek sima felületűek. Ha ez a szíj jó állapotban van, akkor sem a sima felületű sem a fogazott ékszíj nincs megrepedve. A repedések időskort és száraz rothadást jeleznek. Végül a repedt szíjak eltörnek, és szükség lesz egy újra. Bővebb leírásért és további információkért kattintson az ekszij.hu-ra.