Elektromos padlófűtés – Tovább küzdünk a tévhitek ellen!

Kevés olyan dolog van az életben, legalábbis a fűtéstechnika területén biztosan, ahol annyi előítélet van, mint padlófűtést illetően. Az emberek rengeteg tévhittel találkoznak ebben a témában, annak ellenére, hogy számtalan szakértő cáfolta meg ezeket!

Az elektromos padlófűtésről itt érhet el bővebb információkat! Az elektromos padlófűtésen olyan mintha egy fajta átok ülne. Valamiért az emberek fejében egy szörnyű kép él róla a köztudatban. Ha csak néhány tévhitet szeretnénk kiemelni, akkor az az, hogy drága, káros sugárzást bocsát ki, veszélyes a burkolatra és könnyen meghibásodik. Először is szögezzük le, hogy nem lehet az összes padlófűtés típust egy kalap alá venni, így általánosságban sem lehet róluk könnyen beszélni. Tény, hogy a padlófűtés nem olcsó, de a többi fűtési alternatívához képest drágának sem lehet nevezni. A minőség kapcsán a jól ismert közmondást említenénk, miszerint olcsó húsnak híg a leve. Ha a legolcsóbb alapanyagokat és szakembert bízza meg, akkor sok jóra ne számítson.

Arról, hogy a padlófűtés veszélyes sugárzást bocsát ki, úgy véljük, hogy talán a legnevetségesebb tévhit. Ennek értelmében a televízió és az összes többi elektromos berendezés is veszélyesnek minősülne és ki kellene őket dobni. Arra nem csak mi, de valószínűleg a szakértő is figyelmeztetni fogja, hogy az elektromos burkolat fölé nem kerülhet akármilyen burkolat. A fa burkolat például tiltólistás. Az elektromos padlófűtés egyáltalán nem veszélyes, sőt kifejezetten ajánlott kisgyermekes családok számára, hiszen a picik a padlón csúsznak-másznak. A padlófűtés által megakadályozható, hogy felfázzanak, éppen ezért számukra ez ideális választás. A padlófűtést akár utólag is lehet telepíteni.