Életjáradék kedvező feltételekkel

Az életjáradék az Ön és egy biztosító társaság közötti szerződés, amelyben egyösszegű kifizetést vagy kifizetések sorozatát teljesíti, és cserébe rendszeres folyósításokat kap, akár azonnal, akár a jövőben valamikor, főleg nyugdíjas korban.

Életjáradék és annak bővebb információi megtekinthetők az eletjaradekhivatal.hu weboldalon, ezért olvassa el weboldalunk részleteit hogy többet tudjon meg erről a témáról. Járadékot egyösszegű fizetéssel vagy kifizetések sorozatával vásárolhat meg. Az járadékoknak három fő változata van – fix, változó és indexált – mindegyiknek megvan a maga kockázati szintje és kifizetési lehetősége. Az életjáradékból származó jövedelmet a rendszeres jövedelemadó mértékével kell megadóztatni, nem pedig a hosszú távú tőkenyereség mértékével, amely általában alacsonyabb. Az életjáradék célja az állandó jövedelemáram biztosítása, jellemzően a nyugdíjazás idején. Az életjáradék számos aspektusa a vevő sajátos igényeihez igazítható. Amellett, hogy egyösszegű kifizetés vagy a biztosító részére történő kifizetések sora között választ, kiválaszthatja, hogy mikor kívánja érvényteleníteni járulékát – vagyis mikor kezdje meg a kifizetéseket.

Azt a járadékot, amely során azonnal megkezdi a kifizetést, azonnali járadéknak nevezzük, míg a jövőben előre meghatározott időpontban kezdődő járadékot halasztott járadéknak nevezzük. A folyósítások időtartama is változhat. Választhatja, hogy fizetést kap egy meghatározott időtartamra, például 25 évre, vagy egész életében. Természetesen az egész életen át tartó fizetések biztosítása csökkentheti az egyes csekkek összegét, de segít abban, hogy ne élje túl az eszközeit, ami a járadékok egyik legfontosabb értékesítési pontja. Amennyiben többet tudna meg nézzen be az eletjaradekhivatal.hu weboldalra.