Energetikai tanúsítvány Veszprém városában

Az energetikai tanúsítvány egy olyan okirat, amely a ház, lakás, épület energetikai fogyasztásáról és tulajdonságairól tájékoztat. Az energetikai besorolások alapján az ingatlanokat AA++-tól JJ-ig osztályozzák, az energiahatékonyságuk alapján.

Energetikai tanúsítvány Veszprém – Az energetikai tanúsítvány elkészítése több esetben is indokolt. Ilyen például, ha el akarja adni ingatlanát vagy egy évet meghaladó időtartamra szeretné bérbe adni. Ez azért lényeges, mert már a hirdetésben fel kell tüntetni, hogy az épület milyen energetikai besorolással rendelkezik. Az energetikai pályázatoknak szintén elengedhetetlen feltétele az energetikai tanúsítvány megléte. Ha üdülőépületet szeretne átminősíttetni lakóházzá, akkor is szükség van az energetikai tanúsítvány meglétére, méghozzá legalább „CC” energetikai besorolással. A jogszabályok szerint az új épületeknek, illetve a jelentős felújításoknak 2022 júliusától közel nulla energiaigénnyel kell rendelkeznie, ami azt jelenti, hogy legalább „BB” energetikai besorolást kell kapniuk. 2022. július 30-ig az ingatlan energetikai besorolásának legalább „CC” kategóriájúnak kell lennie.

Az energiatanúsítvány megmutatja, hogy az épület milyen energia fogyasztással rendelkezik, amiből következtetni lehet a várható üzemeltetési költségekre. A leginkább energiahatékony épületek a legmagasabb AA++ energetikai besorolással rendelkeznek. A régi épületek, melyek a legrosszabb állapotban vannak, JJ besorolást kapnak. Az energetikai tanúsítvány elkészítése rendkívül hasznos és számos esetben szükség is van rá. Ha mielőbb energetikai tanúsítványra van szüksége, esetleg még több információt szeretne megtudni az energetikai besorolások kapcsán, akkor látogasson el az energetikai-tanusitvany-veszprem.hu weboldalra!